banner388

Kaygı çok yakında Samsun’da

Medya çalışanlarının öyküsünü anlatan Algı Eke'nin başrolünde oynadığı, toplumsal hafıza ve bellekle ilgili psikolojik gerilim filmi ‘KAYGI’  çok yakında Samsun’da gösterime girecek.

Kaygı çok yakında Samsun’da

Medya çalışanlarının öyküsünü anlatan Algı Eke'nin başrolünde oynadığı, toplumsal hafıza ve bellekle ilgili psikolojik gerilim filmi ‘KAYGI’  çok yakında Samsun’da gösterime girecek.

28 Mayıs 2017 Pazar 12:45
Kaygı çok yakında Samsun’da

Samsun Haber - Ceylan Özgün Özçelik’in yazıp yönettiği ve Algı Eke’nin başrol oyuncusu olarak yer aldığı ilk uzun metrajı ‘KAYGI’ filmi çok yakında Samsunlu sinemaseverlerle buluşacak. Medya çalışanlarının öyküsünün anlatıldığı Samsun sinemalarında çok yakında gösterime giriyor.

Her Şeyi Unutuyoruz; Kabuslarımız Hariç!

Kaygı filminde bir medya kanalında çalışan Hasret, uzun süredir kendini yenileyen kabuslar görmektedir. Tekrarlayan kabuslarla aklına bir soru düşer: Annesiyle babası trafik kazasında ölmemiş olabilir mi? Sinemaseverler işte böylece kabuslar hariç her şeyi unutarak bilinmez bir gerilim yolculuğuna doğru yola çıkacak.

Kadro Dolu Dizgin İsimlerle Dolup Taşıyor

Dünya prömiyerini Şubat ayında Berlinale'de yapan film, Mart ayında gösterildiği South by Southwest Film Festivali’nden öne çıkan kadın yönetmenlere verilen LUNA Gamechanger Ödülü'yle dönmüştü. Kaygı, Türkiye prömiyerini yaptığı 36. İstanbul Film Festivali gösteriminin ardından, 28. Ankara Uluslararası Film Festivali - Ulusal Yarışma’ dan Jüri Özel Ödülü (Ceylan Özgün Özçelik) ve En İyi Sanat Yönetmeni (Kerem Ardahan, Sıla Karaca) ödüllerini kazandı. Festival yolculuğu devam eden film en son Mayıs ayında Eskişehir Uluslararası Film Festivali ve Krakow'da düzenlenen Off Camera Uluslararası Bağımsız Filmler Festivali'nde gösterildi. Kaygı’nın oyuncu kadrosunda ayrıca Özgür Çevik, Selen Uçer, Asiye Dinçsoy, Kadir Çermik, Boncuk Yılmaz, İpek Türktan Kaynak ve Kerem Kupacı yer alıyor.

IFP İstanbul Film Prodüksiyon’un yapımcılığını, Armağan Lale (Filmada) ve Ceylan Özgün Özçelik'in (EHY Film) ortak yapımcılığını üstlendiği KAYGI, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı ilk film yapım desteği almıştı.

Haber: Ekrem BİRCAN

Son Güncelleme: 30.05.2017 10:39
Anahtar Kelimeler:
SamsunSamsunhaberKaygı
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.