Büyük Torbalı

Kayboldu, 9 saat sonra bulundu!

Özbey’de 2 ay önce kulağına gelen bazı seslerin yemek yememesi gerektiğini söylemesi nedeniyle kendini açlığa mahkum eden ve çeşitli girişimlerin ardından hastaneye kaldırılan yaşlı bir kadın, önceki gün de aniden ortadan kayboldu. Gece boyunca süren arama-tarama faaliyetleri, sabahın ilk ışıklarıyla birlikte sonuç verdi

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
Kayboldu, 9 saat sonra bulundu!
142 Görüntüleme
01 Aralık 2018 - 11:31
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

ÖZBEY’DE yaşayan ve küçüklükten bu yana akıl hastası olduğu anlaşılan 58 yaşındaki Ayşe Halavurt, Torbalı Devlet Hastanesi psikiyatri bölümünde kendisine reçete edilen iğne ile çeşitli ilaçlardan sonra iyiden iyiye fenalaştı. Eylül ayında 2 haftaya yakın süre boyunca kullandığı ilaçlar gerekçesiyle önce yemeden içmeden kesilen ve daha sonra da Torbalı Kaymakamı Kadir Sertel Otcu ile Özbey Mahalle Muhtarı Şemsettin Kanza’nın girişimleriyle hastaneye kaldırılarak tedavi altına alınan yaşlı kadın, bir süre sonra iyileşme sağladı. Hastanedeki müdahalelerin ardından tedavi sürecine bu kez yaşadığı evde devam eden yaşlı kadın, önceki gün aniden ortadan kayboldu.

MISIR TARLASINDA İZİNE RASTLANDI

Yakınlarının yokluğunu fark etmesiyle birlikte olay, Özbey Mahalle Muhtarı Şemsettin Kanza’ya bildirildi. Kısa sürede aniden ortadan kaybolan yaşlı kadının yerini belirlemek için seferber olan köylüler, gece boyu Özbey, Yeniköy, Kaplancık, Sağlık ve Ahmetli bölgelerini didik didik aradı. Arama-tarama faaliyetlerinde bulunan köylüler, sabahın ilk ışıklarında 58 yaşındaki Ayşe Halavurt’un Özbey’in hemen çıkışında bulunan bir mısır tarlasında izine rastladı. Olay yerinde hazır bekleyen 112 Acil ekiplerinin ilk müdahalesiyle yeniden Torbalı Devlet Hastanesi’ne kaldırılan yaşlı kadının huzurevine yerleştirilmesi için girişimlerde bulunan Torbalı Kaymakamı Kadir Sertel Otcu, Aile ve Sosyal Politikalar İlçe Müdürlüğü’ne talimatı verdi.

HUZUREVİNE YERLEŞTİRİLECEK

Talimatın ardından soluğu yeniden yaşlı kadının yaşadığı evde alan Aile ve Sosyal Politikalar İlçe Müdürlüğü ekiplerinin bu hafta içi Ayşe Halavurt’u İzmir’de kapasitesi uygun bir huzurevine yerleştirileceği ifade edildi. Eşinin rahatsızlığının özellikle son dönemde şiddetlendiğini aktaran Mustafa Halavurt, iki ayrı kurum heyetinin eşini yeniden incelediğini dile getirdi. Zaman zaman kendisine ve evdeki eşyalara zarar verdiğini belirten Halavurt, “Bütün girişimlerimize rağmen tedavi olmayı kabul etmiyor. Sağlığından iyice endişe duymaya başladık. Geçtiğimiz aylarda kulağına gelen bazı seslerin yemek yememesi gerektiğini söylemişti. Şimdi de aniden ortadan kayboldu. Çok korktuk, çok şükür herhangi bir zarara uğramadan bulduk. Artık ne yapacağımızı şaşırdık.” diye konuştu.

Murat CAN

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
PİYASALARDA SON DURUM
  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -
KÖŞE YAZARLARI
Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-

Tüm Hakları Saklıdır. Torbalı Web