Kavak'ta ücretsiz YGS ve LYS kursları açıldı

SAMSUN (AA) - Kavak Halk Eğitim Merkez Müdürlüğü'nde Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) ile Lisans Yerleştirme Sınavına (LYS) destekleme ve yetiştirme kursları açıldı. Kavak İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdullah Yangöz, AA muhabirine...

Kavak'ta ücretsiz YGS ve LYS kursları açıldı

SAMSUN (AA) - Kavak Halk Eğitim Merkez Müdürlüğü'nde Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) ile Lisans Yerleştirme Sınavına (LYS) destekleme ve yetiştirme kursları açıldı.

Kavak İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdullah Yangöz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünde açılan kursların ücretsiz olduğunu söyledi.

Kurslardan olumlu sonuç aldıklarına işaret eden Yangöz, "Geçen yıl açılan YGS ve LYS kurslarına 18 öğrencimiz katıldı. Bu öğrencilerimizden 15'i lisans ve ön lisans bölümüne kayıt yaptırdı. Geriye kalan 3 öğrencimizde daha yüksek puan alarak istediği bölüme gidebilmek için kursa devam etme kararı aldı." dedi.

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Yusuf Tanrıöven ise kayıt işlemleri devam eden YGS ve LYS kurslarına lise ve dengi okul mezunlarından 15 öğrencinin katıldığını belirtti.

Tanrıöven, kurslardan daha fazla öğrencinin yararlanmasını arzu ettiklerini ifade ederek, "Kursiyer sayısı fazla olursa sınıf sayısını artıracağız. Amacımız kursiyerlerimizin istedikleri yerlere gidebilmesini sağlamak." diye konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER