ATİKE HANIM ANADOLU LİSESİNDEN İKİ PROJE

“HAYDİ DİL DOSTU OKULLAR OLALIM”

İtalya, İspanya, Romanya ve Bulgaristan’tan 10 öğretmen ve 13 öğrencinin bulunduğu gruba İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Bedir Bayram, Hendek Atike Hanım Anadolu Lisesi Müdürü Şerif Özbakkal ve okul öğretmenleri eşlik ettiler. 

İlki 2017 yılında düzenlenen "ErasmusDays" Avrupa festivalinin ikincisi 12-13 Ekim 2018 tarihlerinde 20 farklı ülkede eş zamanlı etkinliklerle gerçekleştirildi. Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğü; bu etkinliğe katkı vermek adına, 12 Ekim 2018 Cuma günü 10.00-17.00 saatleri arasında Agora AVM’de proje tanıtım standları açtı. 

Ülkeler, okullar ve ilçeler arası güzel bir bağ

Başkan İrfan Püsküllü, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek “ İnşallah Erasmus projesi ile ülkeler arasında, okullar arasında ve ilçeler arasında güzel bir bağ oluşur. Bu Dünyada hep beraber yaşıyoruz ve her ne olursa olsun dünyamız yaşanacak kadar güzel. Erasmus projesi sayesinde ülkelerimiz ve çocuklarımız birbirlerini tanıyorlar. Misafirlerimizi ilçemizde ağırlamaktan mutlu olduk. “ dedi.

Atike Hanım Anadolu Lisesi, Erasmus+ KA1 Bireylerin Öğrenme Hareketliliği ve KA2 Stratejik Ortaklıklar, Yenilik ve İyi Uygulamaların Değişimi için İşbirliği kapsamına giren iki ayrı proje ile etkinliğe büyük katkı sağladı. “Let’s Become Language Friendly Schools “Haydi Dil Dostu Okullar Olalım” ve “Madde Bağımlılığı ile Mücadelenin Sırları” isimli Ulusal Ajans destekli projeler ile ilgili bilgi verildi.