Katar, Yahudi lobisinden yardım peşinde

Katar hükümeti Ortadoğu’da yaşadığı izolasyondan kurtulmak amacıyla Amerikan Yahudi lobisinden destek almak için danışmanlık firmasına ayda 50 bin dolar ödüyor.

Dünya
11 Eylül 2017 Pazartesi

Katar hükümeti, Amerikan Yahudilerine ulaşmak için Stonington Strategies Danışmanlık ile kontrat imzaladı.

Stonington Strategies şirketinin kurucusu ve CEO’su  Nicholas Muzin, halkla ilişkiler dergisi  O’Dwyer’s’ya yaptığı açıklamada, “Katar ile olan ilişkilerin korunması ve daha da geliştirilmesi, hem ABD’nin hem de Yahudi cemaatlerinin çıkarınadır. Katar’ı izole etmek eninde sonunda ülkenin İran blokuna kaymasına neden olacak, bu da istenmeyen sonuçlar doğuracaktır” şeklinde konuştu. 

Katar,  Suudi Arabistan liderliğindeki Körfez ülkelerinin izolasyon politikası ile karşı karşıya kaldıktan sonra çözümü Amerikan Yahudi cemaatlerine başvurarak arıyor.

Amerikan Cumhuriyetçi çevrelerinde parlayan bir halkla ilişkiler uzmanı ve dindar bir Yahudi olan Muzin daha evvel de  Cumhuriyetçi Senatör Tim Scott’un seçim kampanyasındaki  performansı ile dikkat çekmişti.

Muzin ayrıca Cumhuriyetçi Teksas Senatörü  Ted Cruz’a  seçim danışmanlığı yapmış,  partinin aday adayı seçimlerinde aktif rol oynamıştı.