Katar ile Çin'in ticaret hacmi 5 milyar doları aştı

Çin ile Katar arasındaki ticaret hacminin, yüzde 50 yükselerek 5 milyar doları aştığı bildirildi.

Çin Halk Cumhuriyeti'nin Doha Büyükelçiliği Ekonomi ve Ticaret Müşaviri Yang Song, Qatar Tribune'e verdiği mülakatta, Katar'ın, Çin'in en büyük ikinci LNG tedarikçisi olduğunu açıkladı.

Çin Uluslararası Radyosu'nun aktardığına göre dün yayınlanan röportajda Yang, Çin'de enerji alanındaki talebin yüksek hızla büyümesinden dolayı gelecekte Katar'dan LNG ithalatının artabileceğini ifade etti.

Çin ile Katar arasındaki ticaret hacminin, yüzde 50 yükselerek 5 milyar doları aştığı bildirildi.

Çin'in Katar'da üretilen LNG'yi uzun vadede enerji karışımında büyük bir bileşen olarak gördüğünü belirten Yang, "Katar'ın LNG fiyatlarının dünya çapında rekabet gücü yüksek. Ayrıca Katar, LNG tedariki konusunda güvenilir. Tüm bu faktörler Katar'ı Çin'in önemli bir ticaret ortağı haline getiriyor" dedi.

Diğer yandan, Çin de Katar'a inşaat malzemeleri ihracatını büyütmeyi hedefliyor. Çin'in çok sayıda büyük firması, Doha'da devam eden "Çin malı" fuarında ürünlerini sergiliyor. Çin'in Doha Büyükelçiliği Ekonomi ve Ticaret Müşaviri Yang, bu durumun Çinli şirketlerin Katar'a ilgilerinin arttığını gösterdiğini belirtti.