Araç takip hizmeti

Araç Takip Sistemi teknolojisi.

  • 534
Araç takip hizmeti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Araç takip hizmeti, insan hayatına girmesi ile birlikte filo yönetimi kolaylaşmıştır. Araç takip sistemi birçok sektörün gelişmesini ve faydanın daha fazla olmasını sağlamıştır. Bu sektörlerden birkaçı; ilaç, ulaşım ve sağlık sektörüdür. Maliyet tasarrufu sağlayan araç takip sistemi günümüzde etkin bir şekilde her alanda varlığını göstermektedir. Araç takip sistemi sayesinde uzaktan izleme daha kolay bir şekilde yapılır. Uzaktan izleme, kontrol ve ölçüm mobil şebekeler üzerinden oluşturulan ve sürekli birbirleri ile iletişim sağlayan cihazlar ile olmaktadır. Bu tür uygulamalar her gün daha fazla gelişme göstermekte ve uzmanlar tarafından geliştirilmektedir. Bugün dünyada yaklaşık olarak %25 seviyesinde olan araç takip sistemi 2020 yılına gelindiğinde %50'lere kadar ulaşacaktır.

Araç Takip Sistemi ve Kontrol

Araç takip sisteminin yüklü olduğu cihazların sayısı 1 milyonu aşkındır. Zaman ile bu sayı daha fazla artacak ve neredeyse bu sistemi tüm dünya kullanır hale gelecektir. Servis sağlayıcılar pazarını daha cazip hale getiren bu sistem, çözüm geliştiriciler tarafından her gün daha fazla geliştirilmektedir. Her an her yerden araçları izleme imkanı sunan bu sistemin takibi sayısal bir harita üzerinden yapılmaktadır. Çoğu kurum bu sistemden aktif bir şekilde faydalanmakta ve hizmet kalitesi artış göstermektedir. Kontrolü kolay olan bu sistemin bu kadar tutulmasının en büyük nedeni maliyetinin az olmasıdır. Aynı zamanda esneklik gibi faydaları da mevcuttur.

Araç Takip Sisteminin Kullanıldığı Sektörler

İşletme giderlerini minimuma indiren bu sistem, birçok sektörde maliyetinin uygun olması sebebi ile kullanılmaktadır. Ekonomiye büyük katkı sağlamasının yanı sıra üretimi de arttırdığı gözlemlenmiştir. Tasarruf anlamında kuruma %25 fayda sağlayan bu sistem can ve mal güvenliği açısından da fayda sağlamıştır. Fabrikalarda üretim ve stokların rapor aştırılmasında, taşımacılık sektörü içerisinde araçlarda taşınan malzemelerin hangi şartlarda nakledildiğinin gözlemlenmesinde ve ciddi sağlık sorunları olan hastalarında takip edilmesi için sağlık sektöründe kullanılmıştır. Hava, basınç ve nemin anlık değişimleri hakkında bilgi veren bu sistem, hayvancılık sektöründe de vazgeçilmez bir yere sahip olmuştur. Uzaktan yönetilebilen silahların yapılması ile birlikte savunma sanayisinde de yaygın bir şekilde kullanılmaya başlanmıştır.

(Tanıtım yazısıdır)