Kastamonu'da Devlet Övünç Madalyası ve Beratı Tevcih Töreni

Valilik tarafından yarın düzenlenecek törene şehit ailesinin katılamayacak olması nedeniyle, şehit babası Şenel'e Devlet Övünç Madalyası ve Beratı takdim edildi

  • 550
Kastamonu'da Devlet Övünç Madalyası ve Beratı Tevcih Töreni
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kastamonu'da, şehit Uzman Çavuş Ömer Şenel'in babası Cemal Şenel'e Devlet Övünç Madalyası ve Beratı verildi.

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde 2016 yılında yapılan yol kontrolü sırasında güvenlik güçleri ile PKK'lı teröristler arasında çıkan çatışmada şehit düşen Uzman Çavuş Şenel'in babası Cemal Şenel'e Devlet Övünç Madalyası ve Beratı takdimi için Kastamonu Valiliğinde tören düzenlendi.

Tören, şehidin öz geçmişinin okunmasıyla başladı.

Kastamonu Valisi Yaşar Karadeniz, törende yaptığı konuşmada, şehit ve gazilerin bu millet için çok önemli olduğunu vurguladı.

Devlet Övünç Madalyası ve Beratı Tevcih Töreni'nin yarın yapılacağını aktaran Karadeniz, "Törenimiz normalde yarın ama şehidimizin annesinin ameliyat olacak olması nedeniyle yarın törenimize katılamayacaklar. O nedenle onlara mahsus böyle bir ayrım yaparak, şehidimizin babasına devlet övünç madalyasını bugün veriyoruz." dedi.

Şehit aileleri ve gazilerin her zaman yanlarında olduklarını kaydeden Karadeniz, "Memleketimize herkesin bulunduğu noktada yaptığı katkılar, çalışmalar mutlaka değerlidir. Ancak bazı katkılar vardır ki onların bedelini ödemek, karşılığını vermek mümkün değildir. Yapabileceğimiz şey geride kalanlara devlet adına sahip çıkıp, yalnız olmadıklarını gösterebilmektir. Yaptıkları bu fedakarlığın asla unutulmayacağını devlet övünç madalyası ile belgelemektir. Bu çerçevede şehit babamıza şehidimizin madalyasını takdim edeceğiz." diye konuştu.

Konuşmasının ardından Vali Karadeniz, şehit babası Şenel'e Devlet Övünç Madalyası ve Beratı verdi.