Tosya Ağaç Kaplama ve Yonga Levha Sanayi ve Ticaret A.Ş.’ nin sürdürmekte olduğu iş sağlığı ve güvenliği çalışmaları kapsamında tüm işletme yönetim ve personelinin, KILAVUZUM OSGB’ nin İSG uzman ve hekim ekibinin (Seval Banu KALAYCI, Dadal ARICIOĞULLARI, Dr. Ahmet Zafer ERGÜN) ve Tosya İtfaiye Müdürlüğü’nün katılımıyla tüm fabrikada yangın tatbikatı düzenledi.

İş güvenliği uzmanları tarafından olası bir yangın anında nasıl hareket edilmesi gerektiği ve hasarı en aza indirmek için yapılması gerekenler anlatıldı.

Yangın tüpünün nasıl kullandığı çalışanlara önce teorik olarak anlatıldı. Sonra ateş yakıldı. Yangın tüpünün kullanımı uygulamalı olarak gösterildi. Daha sonra çalışanlar yangın tüplerini kullanarak yangına müdahale etti.

Başarıyla sonuçlanan tatbikat gerçeğini aratmazken çalışanlar yangın tüplerini kullanmayı öğrendi ve yangın anında nasıl hareket edilmesi gerektiği konusunda bilgilendirildi.

Acil durum ve yangın bilincini arttırarak olası bir acil durum ya da yangın anında maddi ve ya manevi hasarı en aza indirgemek amacıyla yapılan tatbikatta, tüm personele yangın eğitimi verilerek, yangına müdahale yöntemleri gösterildi.




Editör: TE Bilisim