KAŞAR CHEESE LİFE MAGAZİNDE

KAŞAR CHEESE LİFE MAGAZİNDE

Türkiye´nin ilk tek peynir...

    Türkiye´nin ilk tek peynir magazin dergisi Cheese Life Magazine dergisi her sayısında bir peynir şehrini tanıtıyor.

     ARDAHAN Peynir şehirleri deyince akla ilk gelen şehirlerden birisi. Gazetemize açıklama yapan Cheese Life Magazine dergisi editörü Prof. Dr.Yavuz ÖZTÜRKLER, ?Dergimiz konusunda tek ve uzman bir dergi, Türkiye´nin ilk ve tek dergisi olunca sorumluluğumuzda artmakta bu sorumluluğumuzun bilincinde olarak her sayımızda bir peynir şehrini tanıtmaktayız.
Hazırladığımız plana göre 33 şehrimiz peynir şehri, bu bizim çalışmamız sonucu vardığımız kanı, ancak bazı şehirler bizde peynir şehriyiz diyebilirler veya bizim listemizde olan bir ilimize ?bunun neresi peynir şehri? denilebilir. Amacımız peynir şehirlerinin tarihini, doğasını, coğrafyasını ve tabi ki PEYNİRİNİ tanıtmak.
    Ardahan´da sıcak bir ilgi ile karşılaştıklarını söyleyen Prof.Dr.Yavuz ÖZTÜRKLER, özellikle Ardahan Belediye Başkanımız Faruk KÖKSOY´UN konuya çok ilgi duyduğunu bunun çok sevindirici olduğunu söyledi. Prof.Dr.Yavuz ÖZTÜRKLER devamla, Belediye Başkanımız Faruk KÖKSOY ?bir peynir şehri Belediye Başkanı olduğunun farkında? ve şehrin ekonomisine büyük bir katkısı olan peynirin daha da bilinir hale getirilmesi için azimli. Önümüzdeki günlerde Ardahan peynirinin Ülke genelinde daha da bilinir hale geleceğini vurgulayan ÖZTÜRKLER özellikle bitki florasının yoğun olduğu bölgelerdeki peynir aromasının Ülkede tek olduğunu söyledi.
    Dergi editörü ÖZTÜRKLER, Ardahan özel dosyası ile Cheese Life Magazine dergisi Mart ayında bayilerde olacak, Ardahanlı dostlarımızı özellikle peynir konusuna duyarlı olmaya davet ediyorum ve peynirlerine sahip çıkmalarını istiyorum. Ardahan dosyamızın ön çalışmasını  www.cheeselifemagazine.com adresinden takip edebilirsiniz.