Trabzonspor’un beklenmedik Fenerbahçe mağlubiyetinden sonra ‘artık şampiyonluk şansı zora girdi’ deniliyordu. Fakat, Galatasaray’ın Ankaragücü’ne mağlup olması Trabzonspor’un olası Kasımpaşa galibiyeti ile  kartların yeniden açılabileceği şeklinde değerlendiriliyordu.. Öylede oldu. Trabzonspor, İstanbul’da Kasımpaşaspor’u mağlup ederek şampiyonluk yarışını bırakmaya niyetinin olmadığını da böylece ispat etmiş oldu 

Maça, Trabzonspor doğal olarak donuk başladı. Fenerbahçe mağlubiyetini hiç beklemedikleri için şoktaydılar. Bu durum Kasımpaşa karşısında ilk 10 dakika böyle geçti. Hatta Kasımpaşalı Hajradinoviç’in sert şutunu Kaleci Uğurcan Çakır müthiş kurtardı, dönen topu da Varga tamamlayamadı. Kısa süreli paniği üzerinden atan Trabzonspor, nihayet futbol oynamaya karar verdi. Rakibinin üzerine üzerine gitti. Özellikle Djaniny başlangıçlı pozisyonların birinde mükemmel bir gol attı Djnaniy… Brecka’dan topu adeta söktü ve sıfır noktasından kaleci Ertuğrul’u avladı. Gerçekten harika bir goldü. Golden sonra sazı eline alan bordo-mavililer, pozisyon üstüne pozisyonlar bulmaya başladılar. Nwakaeme ve Abdülkadir Parmak ile de net goller kaçırdılar.

Kaçan goller sonrası, Kasımpaşalılar ‘acaba gol bulabilir miyim’ hesabını yaparken, Yusuf Erdoğan Berat’dan penaltı almasını bildi. Yusuf Erdoğan’da, Uğurcan Çakır’ı ayrı, topu ayrı köşelere göndererek eşitliği yakalamasını bildi. 1-1 ilk yarı bu skorla tamamlandı. Gelelim asıl konuya, Ekuban’dan bahsedelim. Haftalardır ortalıklarda yok. Nedir derdi anlamış değilim. Abdullah Avcı’nın bu konuya acil bir çözüm bulması gerekiyor, aksi taktirde Ekuban’ın ruh gibi sahada oynamaya devam edecek gibi görünüyor.

Dakika 59’da Trabzonspor’un buz gibi penaltı gümü gitti. Brecka ve Haddadi, Parmak’ı adeta tost yaptılar. Bence net penaltıydı. Abdülkadir Bitigen hiç oralı bile olmadı. VAR’dakilerin zaten umurunda bile değildi. Bu pozisyondan bir dakika sonra Ekuban kaleci ile karşıya kaldı, vuruşunda bu kez Ertuğrul başarılıydı. Ardından Nwakaeme’nin şutu da direkten döndü. 

Neyse, Abdullah Avcı Serkan Asan’ın oyundan alması doğru bir karardı, çünkü Trabzonspor adeta 10 kişi oynar hale gelmişti. Birileri kızacak biliyorum ama doğruyu söylemek lazım, Serkan Asan, Trabzonspor takımının oyuncusu değil. NOKTA

Trabzonspor’un galibiyet golü 73’de geldi ama adeta pir geldi diyebiliriz. Hemen anlatalım. Berat’ın pasında, Djaniny topa sert vurdu, Tosiç’in çizgiden çıkarttığı top, Nwakaeme’nin önüne düştü, pasında çilingir Bakasetas topu sakin şekilde filelere gönderdi ve takımını 2-1 öne geçirdi. 

Bakasetas’ın istatisklerine baktığımızda ortaya ilginç bir tablo çıkıyor. Şöyle ki, 4 maçta takımına toplam 12 puan kazandır ki bu inanılmaz bir performanstır. Bakasetas, attığı golden sonrada çok etkili oynadı. Bir ortası kaleci Ertuğrul’un dokunuşu ile direğe çarparak kornere gitti. Ne demek istediğim sanırım çok iyi anlaşılmıştır.

Sonuç olarak, Trabzonspor’un, Fenerbahçe mağlubiyetinden sonra Kasımpaşa galibiyeti büyük moral oldu. 51 puana ulaşan Fırtına, şampiyonluk yarışında yeniden kartlarını açtı ve ‘ben bu işin yakasını sonuna kadar asla bırakmayacağım’ diyerek destekleyenlerine yeniden umut oldu. 

Not: Teknik Direktör Abdullah Avcı’nın da takımını Kasımpaşa maçına çok iyi konsantre ettiğini söyleyelim. Fenerbahçe mağlubiyetinden sonraki maça takımını mükemmel  hazırlamış.