Karteller Meksika'ya diz çöktürdü, El Chapo'nun oğlu serbest bırakıldı

Karteller Meksika'ya diz çöktürdü, El Chapo'nun oğlu serbest bırakıldı

'El Chapo' lakaplı Meksikalı uyuşturucu baronu Guzman'ın oğlu Ovidio Guzman Lopez polis tarafından yakalandı, uyuşturucu kartelleri sokakları ateşe verdi. Pek çok noktada çatışmalar yaşanırken, Meksika polisi can kaybının yaşanmaması için geri adım attı ve Lopez'i serbest bırakıldı. Ülke basınında yer alan haberlerde de kentte çıkan kargaşa sırasında 30'a yakın mahkum cezaevinden kaçtı.

ABD'de müebbet hapse çarptırılan uyuşturucu karteli elebaşı El Chapo (cüce) lakaplı Joaquin Guzman'ın oğullarından Ovidio Guzman Lopez, Meksika'nın Culiacan kentinde polis tarafından yakalanınca kentte çatışma çıktı.

KARTEL ÜYELERİ POLİSE ATEŞ AÇTI

Kamu Güvenliği Bakanı Alfonso Durazo, basına yaptığı açıklamada, ülkenin batı eyaleti Sinaloa'nın Culiacan kentinde Guzman'ın oğullarından Ovidio Guzman Lopez'in rutin bir devriye sırasında polis tarafından yakalandığını belirterek, daha sonra kartel üyelerinin güvenlik güçlerine ateş açtığını kaydetti.

19-10/18/ana-manset-2-1571387941.jpg

CADDELER KAPATILDI, ARAÇLAR ATEŞE VERİLDİ

Çete üyelerinin caddeleri kapattığını, araçları ateşe verdiğini ve kentte paniğe neden olduğunu ifade eden Durazo, kentin güvenliği için güvenlik güçlerinin operasyonu durdurduğunu söyledi.

19-10/18/ana-manset-2-1571387926.jpg

OĞLU LOPEZ SERBEST BIRAKILDI  

Durazo, kentte şiddetin önlenmesi amacıyla Ovidio Guzman'ın serbest bırakıldığını ifade etti.

Guzman ailesinin avukatlarından Jose Luis Gonzalez Meza, yaptığı açıklamada Ovidio Guzman'ın 'hayatta ve özgür' olduğunu belirtti.

Ülke basınında yer alan haberlerde kentte çıkan kargaşa sırasında 30'a yakın mahkumun ceza evinden kaçtığı ifade edildi.

19-10/18/el-chopg.jpg'El Chapo' lakaplı Meksikalı uyuşturucu baronu Joaquin Guzman

VALİDEN HALKA 'KARTEL' UYARISI

Sinaloa Valisi Quirino Ordaz Coppel, Twitter'dan yaptığı paylaşımda, Culiacan kentinin güvenliğini sağlamaya çalıştıklarını belirterek, halkı tedbirli olmaları konusunda uyardı.

19-10/18/00.jpg

Guzman, ABD'nin New York eyaletinde görülen davada temmuzda müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı.

Guzman, 2001 ve 2015'te Meksika'da iki yüksek güvenlikli cezaevinden kaçmış, en son Ocak 2016'da yakalanmış ve ABD'ye iade edilmişti. 

PUERTO VALLARTA/AA

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN