Kartal’ın iki yüzü

Fenerbahçe karşısındaki tarihi zaferden sonra, kayıp bir sezona başladığı düşünülen Beşiktaş’tan beklentiler de bir anda artmıştı. Sergen Yalçın kart cezalısı Larin’in yerine Nkoudou’yu sahaya sürmüş, Necip’in yerine de Welinton’u savunmanın göbeğine yerleştirmiş, derbi kadrosuna fazla müdahalede bulunmamıştı. Gerçi istese de yedek kulübesi buna izin vermiyordu. Fuat Çapa ise rakibini iyi analiz etmiş, derbi fatihi rakibi karşısında ilk yarıda savunmada kalmayı tercih etmiş ve kanatları kapamıştı. O kadar katı bir savunma yaptırdı ki, oyuncuları kendi yarı alanlarını bile doğru düzgün geçmedi. İlk 45 dakika bittiğinde Kasımpaşa’nın bir şut girişimi vardı ve o da çerçeveyi bulmamıştı. 

Kasımpaşa’nın bu 1 puana oynayan futboluna karşılık Beşiktaş da sezonun en kısır maçlarından birini çıkarıyordu. İlk yarının uzatmalarında gelen gole kadar çerçeveyi bulan şutu bile yoktu. Boş alanda etkili olan hücum hattı, kapanan rakibi karşısında hiçbir şey yapamadı. Atiba’nın çabası, Rıdvan’ın bindirmeleri, Mensah’ın koşuları, Ghezzal’ın gizli santrfor gibi ceza alanına sızmaları Beşiktaş’ın üzerindeki ağırlığı kaldırmaya yetmedi. İlk yarının uzatmalarında Aboubakar’ın soldan getirip altıpasa indirdiği, Ramazan’ın çeldiği topa Mensah’ın golle sonuçlanan vuruşu dışında insana futbol hakkında bildiklerini unutturacak bir oyun vardı Vodafone Park’ta. 

İkinci yarıda Kasımpaşa’nın açık futbola dönerek gol için saldırması beklenirken hızlı bir giriş yapan bir Beşiktaş gördük. Sergen Yalçın oyuncu değişikliği yapmamış, aynı kadrodan farklı bir performans beklentisini göstermişti. Atiba’nın altıpastan vuruşunu Ramazan çıkarmasa fark ikinci yarının hemen başında 2’ye çıkacaktı.  55. dakikada Hadergjonaj’ın kırmızı kartı ile Kasımpaşa’nın 10 kişi kalması da Siyah- Beyazlıları rahatlattı. Ardından da maçın en çalışkan iki isminin organizasyonu ikinci golü getirdi. Ghezzal’ın altıpasa ortasında Atiba bu ikramı kaçırmadı. Kasımpaşa son bölümde kaderine razı bir görüntüdeydi, toparlanan ve ilk yarıya göre çok daha iştahlı olan Beşiktaş ise baskısını artırmaya başladı. Rosier’in ortasında Aboubakar’ın golü farklı skoru ortaya çıkardı. 

Sonuç olarak Beşiktaş, ikinci yarıdaki etkili futboluyla zirveye bir adım daha yaklaştı. İki bek Rosier ve Rıdvan ikinci yarıda Kasımpaşa savunmasının çökmesinde katkı sağlayan isimlerdi. Atiba her zamanki gibiydi. Aboubakar topla az buluştu ama her topu verimli kullandı. Kartal açısından tek sıkıntı Welinton gibi gözüktü. Hamisi Sergen Yalçın bile dün ona dayanamadı, kaleciye hatalı geri pasında azarladı. 

YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum