Ricardo Quaresma, FIFA'ya başvurdu!

Ricardo Quaresma kendisine verilen disiplin cezaları nedeniyle FIFA'ya başvurdu! İşte yaşanan gelişmeler...

Haber; Milliyet
Sporx'e ücretsiz abone ol,ilk bilen sen ol!
Ricardo Quaresma, FIFA'ya başvurdu!
Klavye okları ile sonraki ya da önceki habere geçebilirsiniz.
15 Şubat 2018 08:14
Son güncelleme 15 Şubat 2018 14:26
Ricardo Quaresma'nın kulüp tarafından kendisine verilen disiplin cezaları nedeniyle Beşiktaş'ı FIFA'ya şikayet ettiği ortaya çıktı.

Portekizli yıldız geride kalan yaklaşık 2,5 sezonda performansıyla elde edilen başarılarda büyük pay sahibi olsa da gördüğü kartlar nedeniyle birçok kez takımı zor durumda bıraktı. Siyah-beyazlı yönetim de disiplin talimatı gereğince 2015-16'da 12 sarı, 2 kırmızı; 2016-17'de 10 sarı ve bu sezon 3 sarı, 1 kırmızı kart gören 34 yaşındaki futbolcuya toplamda yaklaşık 350 bin euro para cezası uyguladı. Ricardo Quaresma'nın geçen sezon genelde oyundan alındıktan sonra teknik heyete karşı ortaya koyduğu ölçüsüz tepkileri de göz önünde bulunduran siyah-beyazlılar, tecrübeli futbolcuya ağır bir fatura çıkardı.

Beşiktaş'la 2020'ye kadar sözleşmesi olan ve yıllık 2 milyon 100 bin euronun yanı sıra maç başına 4 bin euro kazanan Portekizli oyuncu, 350 bin euroluk cezaya karşı çıkarak, FIFA'ya başvurdu. FIFA'dan para cezasının iptal edilmesini isteyen Quaresma haksızlığa uğradığını ileri sürdü. Beşiktaş'la iletişime geçen FIFA'nın önümüzdeki günlerde Portekizli futbolcunun başvurusunu karara bağlaması bekleniyor.

QUARESMA PRİMİ DE İSTİYOR

Beşiktaş'ı FIFA'ya şikayet eden ikinci isim ise Vincent Aboubakar oldu. Kiralık olarak geçen sezon siyah-beyazlı formayı giyen ve 4 sarı, 3 kırmızı kart gören Kamerunlu golcü kendisine verilen yaklaşık 400 bin euro para cezası nedeniyle Quaresma gibi FIFA'nın kapısını çaldı.

Porto'ya geri dönen Aboubakar şampiyonluk priminin kendisine ödenmediği gerekçesiyle de geçtiğimiz günlerde siyah-beyazlı kulüp hakkında 252 bin 137 euroluk icra takibi başlatmıştı.

58: Beşiktaş'ta beşinci sezonunu geçiren Ricardo Quaresma 52'si sarı, 6'sı kırmızı olmak üzere toplam 58 kart gördü. Hakemler, Portekizli yıldıza son 2,5 yılda ise 25 sarı, 3 kırmızı kart çıkardı.

BEŞİKTAŞ KULÜBÜ'NDEN AÇIKLAMA

Milliyet Gazetesi'nde yer alan haberin ardından Beşiktaş Kulübü, Ricardo Quaresma ile ilgili açıklama yaptı. İşte siyah-beyazlıların açıklaması...

"Bazı basın yayın organlarında yer alan Quaresma'nın kesilen cezalar nedeniyle FIFA'ya başvurduğu ile ilgili haberlerin sunum şekli ve zamanlaması manidardır.

Disiplin talimatlarımız çerçevesinde, geçen sezon Quaresma ve Aboubakar'a cezalar kesilmiştir.

Basında sıkça dile getirilen futbolcuların ceza gerektiren hareketlerinin kulüpler tarafından görmezden gelindiği eleştirileri bilinmektedir. 

Kulübümüz takdir edilmesi gereken disiplin yönetmeliğini uyguladığı, futbolcuların da doğal bir hak olarak tanınan FIFA'dan konuyu incelemesi isteğinin basın yayın organlarında 'bir kriz havası' gibi sunulması sorgulanması gereken bir durumdur.

Beşiktaş JK disiplin talimatlarını sıkı bir şekilde uygulamaktadır. Futbolcular ise FIFA'dan konuyu inceleme isteğinde bulunma hakkına sahiptir. Sıradan bir konunun farklı cümleler içine sıkıştırılarak büyütülmesi, hatta şikayet gibi çok rahatsız edici bir noktaya taşınması kabul edilebilir bir durum değildir. 

Geçen sezon yaşanan gayet doğal bir durumun çok önemli maçlarımız arifesinde ve bu üslup ile sunulmasının maksadını sorguladığımızı da tüm kamuoyunun bilmesini isteriz.

Kamuoyunun bilgilerine saygılarımızla sunarız."

Tümü
 Reklam