Ümit Avcı

Ümit Avcı

umit.avci@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi’nde son yarı finalist Banvit oldu. Deplasmanda devirdiği Beşiktaş Sompo Japan karşısında sahasında da üç sayı çizgisinin gerisinden müthiş bir yüzdeyle oynayan Bandırma ekibi kazandı, Fenerbahçe Doğuş’un karşısına çıktı

Banvit, çeyrek final serisinin ikinci maçında Beşiktaş Sompo Japan’i 83-75 yenerek adını yarı finale yazdırdı. Çeyrek finallerde ligi sıralamada altta bitirmesine rağmen tur atlayan tek ekip olan Banvit, Akatlar’da devirdiği Beşiktaş’a karşı sahasında da üstün bir oyun sergiledi. İlk maçtaki yenilgi Beşiktaş’ta gerginliği artırırken bu durum siyah-beyazlı ekibin hücumlarına yansıdı, ribauntlarda da rakibine 13-4’lük üstünlük kuran Banvit, ilk çeyreği 19-13 önde kapadı.
Kenardan gelen Kenan ve Erkan ile savunma sertliğini artıran Beşiktaş, Kulig’in hem içeriden hem de dışarıdan bulduğu sayılara engel olamadı. Ufuk Sarıca’nın 4 numaraya Weems’i çekerek tam saha baskıya başlaması arayı kapasa da, o anda siyah-beyazlı tribünlerde patlatılan bir torpil, oyunun durmasına neden oldu, Beşiktaş rüzgarı dindi. Rakibi kısaldığında ribaunt üstünlüğünü artıran Banvit, soyunma odasına da 10 top kaybına rağmen 36-29 galip girdi.
Diebler’ın sakatlığında bir türlü dışarıdan istediği atıcıyı bulamayan Beşiktaş, Sertaç’ın boyalı alan sayılarıyla başladığı 2. yarıda Clark ile öne de geçti ama Taylor-Thomas ikilisinden gelen 10 sayı, ev sahibini yeniden ayağa kaldırdı. Banvit’in 3 sayı gerisinden bulduğu bombardımana Rautins-Caloiaro ikilisi de katılınca, farkı yeniden çift hanelere çıkaran Banvit, Strawberry’nin çabasına rağmen üstünlüğünü korumayı başardı, 83-75 ile durumu 2-0 yaptı.
Geçtiğimiz yılın finalisti Beşiktaş, rakibinin 24’te 15’lik üç sayı isabetine teslim olurken, sezonu çok erken bitirmek zorunda kaldı.