Bilal Meşe

Bilal Meşe

bmese@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Devler Ligi’nin tadı başka oluyor, insan, izlerken keyif alıyor. Beşiktaş, ilk sınavında Dortmund’a adeta 20 dakika kök söktürdü, nefes aldırmadı. Bu süreye Batshuayi ile bir pozisyon sıkıştırdık ama atamadık, kaleci kornere tokatladı.
Tribünlerin inanılmaz desteğiyle adeta coşan Kartal, mükemmel oynadığı bu bölümde golü kalesinde gördü. 20. dakikada Bellingham, Ersin’in bacak arasından topu filelere gönderirken Kartal şoka girdi. Nitekim Haaland 27’de topu müsait durumda auta gönderdi, yüreğimiz bir kez daha ağzımıza geldi!
Valla Pjanic muazzam bir yetenek... Öyle paslar atıyor ki, hepsi başlı başına büyük tehlike... Batshuayi’nin pozisyonunda da pas ondan geldi. İsabetli pasları, sıkışan oyunu açması, asistleriyle Pjanic bana Hagi’yi anımsatıyor.
Ofansif oynamak, baskı kurmak tamam, ancak savunma güvenliğini de sıkı tutacaksınız! Valla sadece ilk golde değil, oyunun tamamında Vida’nın yokluğunu hep hissettik. Ender hatalar da yapsa, Vida Vida’dır, Kartal’ın savunmadaki sigortasıdır.
Ayrıca fizik kondisyonunuzu da ekonomik kullanacaksınız. Tersi, oyundan düşersiniz, rakibin baskısını da iliklerinize kadar hissedersiniz. Yenemiyorsanız ki öyle, bari yenilmeyin değil mi?
Taçtan gol yenir mi? Yeniyormuş, arkadaş! 45 artı 3’de Haaland, Bellingham’ın asistini penaltı noktası üzerinden şık bir vuruşla filelere gönderdi.
***
İkinci yarıda pes etmeyen, risk alan bir Beşiktaş vardı sahada. Ne var ki, hücuma çıkarken yapılan top kayıpları kalemize hep tehlike olarak döndü. 65’de Bellingham’ın şutunda Ersin gole izin vermedi. Sadece o mu? Başka pozisyonlar da var, aferin ona. Ancak 66’da Batshuayi sağdan indi, vurmakta geç kalınca top kaleciden döndü.
Ve 90 artı 4’de kazanılan faul atışını Pjanic ceza alanına kesti, Montero yükseldi, kafayla topu filelere gönderdi. Ahh şu golü uzatmalarda değil de, biraz erken bulsaydık, her şey terse dönerdi.
***
Tabii ki bu kulvara girmek kadar, orada kalıcı olmak da çok önemlidir. Çünkü maddi ve manevi getirisi yüksek bir kulvardır Devler Ligi...
Kartal’ın ilk maçta Dortmund’a yenilmesi kimseyi umutsuzluğa düşürmesin. Sakatlık ve cezalar olmadığı taktirde Kartal bu grupta ‘misafir’ takım olmaz, yoluna devam eder bence. Yeter ki, savunmayı sağlam tutalım.