MENÜ

Kartal baskını

Abone Ol Google News

Euroleague’de önüne geleni deviren ve Süper Lig’de de 13 maçtır kaybetmeyen Anadolu Efes’e, Beşiktaş Sompo Japan ‘dur’ dedi. Burak Bıyıktay yönetiminde son 6 maçın 5’ini kazanan Kartal, Avrupa’nın en formda takımı Efes’i de devirip yoluna devam etti.

Haberin Devamı

Bir tarafta Euroleague ve BSL’nin lideri Anadolu Efes, diğer tarafta ise coach değişikliğinden sonra sadece 3 yabancı ile oynamasına rağmen 6 resmi maçta 5 galibiyet alan Beşiktaş Sompo Japan vardı. Keyifli bir mücadele bekliyorduk ama bu kadarını da beklemiyorduk.

İvanoviç gittikten sonra Burak Bıyıktay’ı takımın başına getiren, takımın en önemli iki yabancısı Theodore ve McAdoo’yu kaybetmesine rağmen takviye yapmadan yola devam eden Beşikaş, defalarca çift haneli farklarla geri düşmesine rağmen hiç pes etmedi, maça tutundu, bunun da karşılığını uzatmada kazanarak aldı.

Efes üçlüklerle başladı...

Oyuna Buğrahan’ın üçlükleri ile 24-11 önde başlayan Efes’in, eksik rakibi önünde rahat kazanacağı görüntüsü vardı sahada. Ama Beşiktaş, McKissic önderliğinde inanılmaz bir karakter koydu sahaya. Kenardan gelen Oğuz pota altını domine ederken, neredeyse bütün maçı oynayan İsmet son derece istikrarlı bir performans sergiledi.

Haberin Devamı

14-0’lık seriyle geri dönüş

Efes, son hamlesini 4. periyodun başında yaptı. Beşiktaş, 10 sayıdan geri gelmişti ama skor 74-66 oldu. Ama Kartal yine yıkılmadı. McKissic ve Gotcher’ın üçlükleri, Oğuz ve Djurusiç’in pota altı basketleri ile 14-0’lık bir seri yakalayan Beşiktaş, 80-76 öne geçti. Tam ‘kazandım’ dedikleri anda ise Beaubois’in kaçan serbest atışı sonrası hücum ribaundunu alan Peters, maçı uzatmaya götürdü: 86-86.

Maça McKissic imzası

Uzatmada da geri adım atmayan Siyah-Beyazlılar, 38 sayıyla oynayan McKissic’in olağanüstü performansı ile maçı kazanmasını bildi. Burak Bıyıktay, çok kısa sürede gerek mental, gerekse taktik anlamda büyük değişiklikler yapmayı başardı. Eksik yabancıların yerine takviye de yapılırsa Beşiktaş ikinci yarının en sürpriz takımı olabilir.

YORUM YAZ