1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars'ta Yeni Tutuklamalar
Karsta Yeni Tutuklamalar

Kars'ta Yeni Tutuklamalar

PKK’ya yardım ve yataklık yapan 1 kişi tutuklandı

A+A-

Kars’ın Kağızman ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınan 1 kişi tutuklandı.

Edinilen bilgiye göre, Kars’ın Kağızman ilçesinde Şahindere Mahallesi’nde terör örgütü PKK'ya yardım ve yataklık yaptıkları gerekçesiyle daha önceden belirlenen adreslere Kağızman İlçe Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ve İlçe Jandarma ekiplerince operasyon düzenledi.

Düzenlenen operasyonda terör örgütü PKK'ya yardım-yataklı, propaganda ve finansman destek sağladığı belirlenen C.A gözaltına alındı. C.A., emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

FETÖ’DEN 7 KİŞİ DAHA TUTUKLANDI

Fetullahçı Terör Örgütü FETÖ/PDY'nin ticari faaliyetlerini yürüttüğü belirlenen Harakani Özel Eğitim Yayın Yurt Hizmetleri Turizm İnşaat Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş'nin yönetici ve çalışanlarının da aralarında bulunduğu 25 kişi hakkında gözaltı kararı verilmesinin ardından Kars Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturmada operasyon başlatıldı.

Kars İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince ayrıca İstanbul, Ankara, Manisa, Adana ve Tokat'ta sürdürülen operasyonda, hakkından yakalama kararı çıkartılan 13 kişiyi gözaltına aldı.

Emniyetteki sorgulamaları tamamlanan 10 şüpheli, Harakani Devlet Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Kars Cumhuriyet Savcılığına gönderildi. Savcılıkta ifadeleri alınan ve sulh ceza hakimliğine sevk edilen 10 zanlıdan F.D., TÖ., S.B., O.B., G.T., R.G., G.Ş., tutuklandı. Diğer 3 zanlının ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı öğrenildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.