Kars'ta sertifika töreni!

Kars'ta sertifika töreni!

Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, Kadın Girişimci Adayların Sertifika Töreninde kursiyerlerle bir araya geldi.

Kars Belediyesi Özel Kalem Müdürlüğü Kadın Çalışmaları Birimi tarafından 6 aylık periyotlarda düzenlenen, KOSGEB destekli Uygulamalı Girişimcilik Eğitimini tamamlayan 30 kadına belgelerini vermek üzere düzenlenen programa Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta ve Başkan Yardımcısı Nusret Kara katıldı.

Başkan Karaçanta belge alan kadınların kentsel sorunlarını dinledi ve yaptığı konuşmada kadınlar için iş hayatının önemine değinerek, "Onların iş hayatında yer almalarına destek olacak bu eğitimlerden 10'uncusunun belgelerini dağıtmak üzere bir aradayız. Kadın vatandaşlarımızın ekonomik hayata atılması kendi işyerini kurması girişimci kadın kimliği ile hayata devam etmesi ile birlikte kendi yanında çalıştıracağı kadın vatandaşa istihdam sağlaması sebebi ile bu eğitimler ayrıca önem arz etmektedir. Belge verdiğimiz 15 kadın vatandaşımız kendi işyerini açmış ve gayet güzel iş yapmaktadır. Hepsini ziyaret ettiğimizde gördük dinledik. Bir kadının özgürlüğü güçlü olması hayata tutunabilmesi çocuklarına destek olması kadının ekonomik bağımsızlığı ile mümkündür. Güçlü kadın, güçlü aile demek güçlü kadın kedine güvenen çocuklar demek yarınlara güvenle bakan çocuklar demek güçlü kadınlar aydınlık yarınlar demek. Tüm kadın vatandaşlarımıza istihdamlar sağlanmasını, sürdürülebilir iş hayatlarının olmasını gönülden diliyorum." dedi.

Ayrıca Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta belirli zamanlarda kadın vatandaşlarla bir araya gelerek onların sorunlarını dinleyeceğini de ifade etti.

karsta-sertifika-toreni!-(1).jpegkarsta-sertifika-toreni!-(2).jpegkarsta-sertifika-toreni!-(1).jpgkarsta-sertifika-toreni!-(3).jpeg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler