1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars’ta Öğretmenler Günü
Kars’ta Öğretmenler Günü

Kars’ta Öğretmenler Günü

Öğretmenler Günü, tüm yurtta olduğu gibi Kars’ta da çeşitli etkinlikler ve törenle kutlandı.

A+A-

Kutlama etkinlikleri kapsamında ilk olarak Kars Valiliği önünde bulunan Atatürk anıtı önünde çelenk sunumu yapıldı. Gerçekleştirilen çelenk sunma törenin ardından, Kars Valisi Rahmi Doğan, Kars İl Milli Eğitim Müdürü Gökhan Altun ve öğretmenleri makamında kabul etti.

Kars Valiliği makamında Milli Eğitim Müdürü Gökhan Altun, Müdür Yardımcısı Cemalettin Güven ve öğretmenlerle bir süre sohbet eden Vali Doğan, günün anlam ve önemine dair öğretmenlere çeşitli hediye takdiminde bulundu. Kutlama etkinliklerine daha sonra Kars Kültür Müdürlüğü Konferans Salonu’nda devam edildi.

Kutlama törenine Kars Valisi Rahmi Doğan, Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, 14'ncü Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Turan İnan, Kars Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, İl Milli Eğitim Müdürü Gökhan Altun, AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın, İl Milli Eğitim Şube Müdürleri, kurum ve daire amirlerinin yanı sıra öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

İstiklal Marşı ve Saygı Duruşu ile başlayan programda Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ve AK Parti Kars Milletvekili Selahattin Beyribey’in öğretmenler günü nedeniyle gönderdiği kutlama mesajları okundu. Programda, Öğretmenler Günü ile ilgili olarak günün anlam ve önemini belirten bir sinevizyon gösterisi yapıldı.

Törende ilk olarak, Kars Fen Lisesi öğrencilerinden Hümeyra Altunbey tarafından ‘Öğrenci Gözünden Öğretmen’ konulu konuşma gerçekleştirildi. Ardından kutlama etkinlikleri öğretmenlik mesleğine yeni başlayanlar adına, Kars Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Ahmet Muhammet Korkmaz adlı öğretmenin konuşması ile devam etti. Programda daha sonra öğretmenler tarafından mesleğe dair şiirler seslendirildi.

Programda konuşan Kars Valisi Rahmi Doğan, Kars’taki eğitim seviyesinin yükseltilmesi adına el birliğiyle mücadele verilmesi gerektiğine dikkat çekti. Doğan, konuşmasında şu ifadelere yer verdi;

“Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün hedef gösterdiği muasır medeniyetin üzerine çıkmak istiyorsak, bilginin önemini kavramak zorundayız. Bilgiyi üretip, çağı yönlendirenler ve onu en iyi kullananlar gelişmiş toplumlardır. Çağımız bilgi çağıdır. Bilginin oluştuğu ve mayalandığı yerler ise eğitim kurumlarıdır. Bilginin kaynağı ise siz değerli öğretmenlerimizsiniz. Bugünün çağdaş eğitiminde, bildiklerimizi tekrar eden eğitim-öğretim anlayışının yerine, bilgiyi kökleriyle kavrayan, düşünmeyi, bağımsız karar verebilmeyi ve bilgiyi, üretim süreçlerine aktarmayı öğreten bir eğitim metodu uygulamak zorundayız. Bugün ilimizde eğitim alanında fiziki olarak bir eksiğimiz bulunmamaktadır. Her geçen gün yeni okullar, pansiyonlar yapılmakta, eski okullarımızda tadilatlar yapılarak yenilenmektedir. Donanım anlamında da gerekli çalışmalar yapılarak sınıflarımız, çağın gerektirdiği şekilde dizayn edilmektedir. Hal böyle iken ilimizin eğitimdeki başarı seviyesine baktığımızda ne yazık ki istediğimiz, arzuladığımız yerde olmadığımızı görüyoruz. Bu başarısızlığın bir nedeni, hatta en büyük nedeni ilimize gelerek görev yapan öğretmenlerimizin kısa bir süre görev yaptıktan sonra Kars’tan ayrılmak istemeleri olduğunu düşünüyoruz. Bu durum, çocuklarımızın başarı düzeyini çok etkilemektedir. İlimiz, güvenlik anlamında ülkemizin en huzurlu illerinden birisidir. Gerek coğrafi, gerekse iklim şartlarından dolayı özellikle kışın çeşitli zorluklar yaşadığımız da bir gerçektir. Sosyal ve kültürel anlamda bir takım eksiklikler de olabilir. Bu zorlukları aşmak için biz devlet olarak elimizden gelen gayreti sarf ediyoruz. Ama bu noktada yine en büyük fedakarlık sizlerin omuzlarındadır. Görevinizin kutsallığını ve önemini özümseyerek, karşılaştığınız tüm zorluklara, yaşadığınız olumsuzluklara rağmen üstlenmiş olduğunuz bu zor görevin üstesinden geleceğinize, çocuklarımızı ülkemizin aydınlık yarınlarına en iyi şekilde hazırlayacağınıza inancımız tamdır. İnanıyorum ki! Türkiye, gelecek ideallerine, 2023 hedeflerine, siz değerli öğretmenlerimizin yüksek katkıları sayesinde ve yetiştirdiği özgür düşünceli, sorgulayan, nitelikli nesiller sayesinde çok daha kolay ulaşacaktır. İlimizin eğitim alanındaki başarı seviyesinin artırılmasına yönelik projelere hep birlikte yönelmemiz lazım. Projelerin başarıya ulaşması için başta öğretmenlerimiz olmak üzere tüm eğitim camiasından gerekli hassasiyetin gösterilmesini de özellikle rica ediyorum. Bu duygu ve düşüncelerle; “Aklı hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller” yetiştirerek Başöğretmen Atatürk’ün gösterdiği hedefte yürümekte olan ve güzel ülkemizin aydınlık nesillerini yetiştirmek amacıyla çalışan siz değerli öğretmenlerimizin, Öğretmenler gününü kutluyor, Şehit öğretmenlerimize Allahtan rahmet, Gazi öğretmenlerimize sağlık sıhhat diliyorum. Saygılarımı, sevgilerimi sunuyorum.”

AY YILDIZLI BAYRAĞA EL BASARAK ANT İÇTİLER

Kutlama etkinlikleri kapsamında arıca öğretmenlik mesleğine yeni başlayan çiçeği burnunda öğretmenler de Türk Bayrağına el basarak öğretmenlik andı eşliğinde yemin içtiler. Etkinlikler kapsamında şiir, kompozisyon ve resim dalında yarışma sonucu dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi.

Kutlama programında son olarak Güzel Sanatlar Lisesi öğretmenleri tarafından hazırlanan sürpriz müzik şöleniyle öğretmenler günü kutlandı. Hazırlanan müzik ziyafeti katılımcılar tarafından büyük beğeni topladı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.