1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars'ta Kutlu Doğum Haftası
Karsta Kutlu Doğum Haftası

Kars'ta Kutlu Doğum Haftası

Kars'ta Kutlu Doğum Haftası Programı Düzenlendi...

A+A-

Kars Valisi Rahmi Doğan, İl Müftülüğünce Kutlu Doğum Haftası kapsamında düzenlenen programa katıldı.

Halk Eğitim Merkezi Salonunda düzenlenen program, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı. Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından sinevizyon gösterisi ve peygamber efendimiz Hz. Muhammed'i (S.A.V) konu alan kompozisyon ve şiirler okundu. Daha sonra günü anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı.

Kars Valisi Rahmi Doğan, programda yaptığı konuşmada, “Güvenilir olmak çok büyük bir vasıf. Özellikle çağımızda insanların güvenin zedelendiği bir ortamda insanların dejenere olduğu, fuhşiyatın, hırsızlığın, arsızlığın artmış olduğu bir ortamda güvenilir bir toplum oluşturabilmek için üzerimize düşen görevi yapmak zorundayız. Müslüman güvenilir olmadığı zaman, Müslümanların yapmış olduğu hataları İslamiyet’e mal etmesin. Eğer biri hata yapıyorsa o hata kişinindir, İslamiyet’in değildir. Bugün toplumumuzda en çok yaşamış olduğumuz sorunlardan bir tanesi budur. Biz dini kişilere göre değil, dini kurallara göre anlatmamız lazım. Eğer kişilere bakarak dini yaşamayı, öğrenmeyi vazife edinirsek burada bir yanlışa düşmüş oluruz. Çünkü insan hata yapan varlıktır. İnsanlara bakarak din değil, İslam’a bakarak dinimizi öğrenmeliyiz, yaşamalıyız ve yaşatmalıyız." şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından, emekli İl Müftüsü İlyas Serenli, "Hz. Peygamber ve Güven Toplumu" konulu bir konferans verdi.

Konferansın ardından Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verildi. Vali Doğan tarafından da konferans veren emekli İl Müftüsü İlyas Serenli’ye plaket verildi.

Düzenlenen Kutlu Doğum Haftası programına; Vali Rahmi Doğan, Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, Azerbaycan Kars Başkonsolosu Nuru Guliyev, İl Müftüsü Mehmet Genç, il protokol üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.