1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars'ta kara av sezonu açıldı
Karsta kara av sezonu açıldı

Kars'ta kara av sezonu açıldı

Kars'ta 2016-2017 yılı kara av sezonu başlamasıyla birlikte avcılarda avlaklara akın etti.

A+A-

Sezonun açılmasıyla birlikte avcılar da ilk günden av bölgelerine akın etti. Yetkililer ise limitlere uymayan ve kaçak avlanan avcılara göz açtırmayacak.

Orman ve Su İşleri Müdürlüğü koruma ekiplerinin, av bölgelerinde kontrol ve denetimlerini sıklaştırdıklarını ifade eden Şube Müdürü Murat Doğanay, kaçak avcılığın önüne geçmek için her türlü önlemleri aldıklarını belirtti.

Avlanma belgeleri olan avcıların haftanın belirli günlerinde av yapabileceklerine dikkat çeken Orman ve Su İşleri Kars Şube Müdürü Murat Doğanay, kaçak avlananlara yasal işlem yapılacağını söyledi.

Murat Doğanay, “Faaliyet alanlarımızdan biriside 4915 sayılı kara avcılığı kanunu hükümleri doğrultusunda avcılıkla ilgili iş ve işlemleri yürütmektir. Bununla ilgili ilimizde yaptığımız çalışmaların başında avcılarımızın 4915 sayılı kara avcılığı kanunu gereği kaçak avcılıkla mücadele yapmak adına avcı eğitim kursları düzenlemek ilimizde yürüttüğümüz faaliyetlerden birisidir. Av yapılacak günler Çarşamba, Cumartesi ve Pazar günleridir. Ayrıca resmi tatil günleridir. Zaman zaman idari izinler olmaktadır. İdari izinlerde av kesinlikle yasaktır. Avın başlama zamanı tan ağarırken başlar ve karanlık çökünceye kadar geçen süre içerisinde av günleri av serbesttir” dedi.

Öte yandan başlayan av sezonuyla birlikte av bölgeleri de hareketlendi. Avcılar ilk günün heyecanıyla avlaklara akın ederken, yetkililer ise denetimlerini ilk günden sıklaştırdı. Kaçak avlananlara ise cezai işlem yapılacak.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.