1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars’ta ihale gerginliği!
Kars’ta ihale gerginliği!

Kars’ta ihale gerginliği!

Kars’ta ikinci kez ihaleye çıkarılan “toplu taşıma hattı ihalesi”nde gerginlik yaşandı. İhale iptal edildi.

A+A-

Kars Belediye Başkanlığı tarafından kent merkezindeki 78 aracın hat işletim hakkı ihalesi 13 Mart 2020 tarihinde iptal edilmesinin ardından 81 aracın ihalesi bugün yeniden yapılmak istendi.

2 gündür Cumhuriyet Meydanında seslerini duyurmak için protesto eden dolmuş esnafı ihale saatine kısa süre kala Belediye hizmet binası önünde bir araya geldi. İhaleye katılmak için binaya giren dolmuşçular ile belediye personeli arasında gerginlik yaşandı. Yaşanan gerginliğe polis müdahale etti. Binadan çıkartılan dolmuş esnafı yol kenarında beklemeye başlayarak, “başkan dışarı”, “hakkımızı istiyoruz”, “burası Türkiye Cumhuriyeti” gibi sloganlar attı.

İhalenin yapılmasının kendilerine haksızlık olduğunu ifade eden dolmuş esnafı ile bir belediye personeli yakını arasında yaşanan kısa süreli arbeye müdahale eden bir polis memuru arada kalarak yere düştü. Polis memurunu arkadaşı yerden kaldırdı.

Polis ekipleri tarafından sakinleştirilen dolmuş esnafı daha sonra bölgeden ayrıldı.

Yapılması planlanan ihale ise yaşanan olaydan dolayı iptal edildi. Dolmuş esnafının Cumhuriyet Meydanındaki protestosu ise devam ediyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.