Kars'ta Buruk 30 Ağustos Törenleri!

Kars'ta Buruk 30 Ağustos Törenleri!

Kars’ta buruk kutlanan 30 Ağustos Zafer Bayramı törenine katılan askeri erkanın İstiklal Marşını gür bir şekilde okuması dikkat çekti.

Tacettin DURMUŞ / KARS

30 Ağustos Zafer Bayramı, 93’üncü yılında tüm Türkiye’de olduğu gibi Kars’ta da buruk bir şekilde kutlandı.

Kutlama etkinlikleri son günlerde yaşanan terör olayları ve şehitlerin yası nedeniyle icra edilmesi planlanan resmi geçit töreni, şenlik ve resepsiyon gibi bazı etkinlikler iptal edildi. Tören boyunca çevrede geniş çaplı güvenlik tedbirlerinin alındığı gözlendi.

Başbakan Davutoğlu tarafından imzalanan genelge kapsamında, Kars’ta 30 Ağustos Zafer Bayramının 93. Yıl dönümü ve Türk Silajlı Kuvvetler Günü kutlama programları, Valilik önünde bulunan Atatürk anıtına protokol sırasına göre Vali Günay Özdemir, 14. Mkn. Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Ali Avcı ve Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta tarafından çelen konulmasıyla başladı. Ardından da saygı duruşunda bulunuldu ve şanlı bayrağımız göndere çekildi. Törene katılan askeri erkanın gür bir şekilde İstiklal Marşı’nı okuması ise dikkat çekti. Tören sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gönderdiği mesaj okundu. Çelek koyma töreninin ardından, Vali Günay Özdemir, Tuğgeneral Ali Avcı ve Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta ile birlikte tebrikleri kabul etti.

TÖREN PROGRAMI, GARNİZON ŞEHİTLİĞİNDE DE GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Kutlama etkinlikleri Kars Garnizon Şehitliğinde gerçekleştirildi. Burada bulunun Atatürk anıtına Vali Günay Özdemir, 14. Mkn. Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Ali Avcı ve Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta tarafından çelenk konuldu. Ardından da hep bir ağızdan İstiklal Marşı okundu. İstiklal Marşı okunduğu sırada askerler tarafından saygı atışı yapıldı. Daha sonra Garnizon bahçesinde bulunan Garnizon Şehitliği Müzesi gezildi. Törenin son bölümünde şehitler için Kuran okunda ve dualar edildi. Şehit mezarlarına karanfiller konulmasıyla törenler son buldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 30 Ağustos Zafer Bayramı için yayınladığı mesajda, “Bu zafer, tarihe gömülmek istenen bir milletin, adeta küllerinden yeniden doğuşunun, uçurumun kenarından dönerek kendisine yeni bir yol çizişinin ifadesidir. 30 Ağustos Zafer Bayramı, aynı zamanda son devletimiz olan Cumhuriyetimizin de müjdecisidir” dedi.

Tören sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle Kars Valisi Günay Özdemir’e gönderdiği mesajı da okundu.

Erdoğan ülke olarak tehditlerle karşı karşıya olunduğuna dikkat çektiği mesajında: "Bugün, Gazi Mustafa Kemal Paşa'nın Başkomutanlığındaki ordularımızla kazandığımız, Kurtuluş Savaşımızın en büyük zaferinin 93'üncü yıldönümüdür. 81 ilimizde ve dünyanın dört bir yanında yaşayan tüm vatandaşlarımızın 30 Ağustos Zafer Bayramını gönülden kutluyorum. Bu zafer, tarihe gömülmek istenen bir milletin, adeta küllerinden yeniden doğuşunun, uçurumun kenarından dönerek kendisine yeni bir yol çizişinin ifadesidir. 30 Ağustos Zafer Bayramı, aynı zamanda son devletimiz olan Cumhuriyetimizin de müjdecisidir.

"TEHDİTLERLE KARŞI KARŞIYAYIZ"

"Bugün de, ülkemizin ve milletimizin birliğine, beraberliğine, kardeşliğimize ve geleceğimize yönelik tehditlerle karşı karşıyayız. Güney sınırlarımızda yaşanan çatışmaların ortaya çıkardığı istikrarsızlık ortamı ülkemiz için ciddi güvenlik sorunlarına yol açmaktadır.

Bu ortamdan güç alarak yeniden eyleme başlayan bölücü terör örgütünün gerçekleştirdiği saldırılarda şehit olan güvenlik güçlerimizin acısı yüreğimizi dağlamaktadır. Terör örgütleriyle birlikte hareket eden paralel devlet yapılanmaları, ülkemizin ve milletimizin geleceğini tehdit etmektedir. Bin yıldır bu coğrafyada nice düşmanları yenmiş, nice ihanet çetelerini çökertmiş olan aziz milletimiz, elbette bölücü terör örgütünün de, onun maşası haline dönüşen paralel devlet yapılanmalarının da üstesinden gelecektir.

Bunun için ihtiyacımız olan tek şey, birliğimizi, beraberliğimizi, dayanışmamızı güçlendirmek, iç ve dış tüm düşmanların karşısına tek vücut olarak çıkmaktır. "Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet" ilkesi etrafında bütünleşen milletimiz, inşallah, bugün yaşadığımız tehditleri de bertaraf edecektir. "bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır. Toprak, eğer uğrunda ölen varsa vatandır" dizesinde ifade edildiği gibi, bir gül bahçesine girer gibi toprağa düşen her şehidimiz, bu toprakları vatanımız olarak tescilleyen birer mühürdür. Bu vesileyle, Gazi Mustafa Kemal başta olmak üzere, tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi bir kez daha minnetle, rahmetle yâd ediyorum. 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun.” İfadelerini kulandı.

VALİ ÖZDEMİR: ”30 AĞUSTOS, MİLLİ BÜTÜNLÜĞÜMÜZÜN VE VARLIĞIMIZIN GÖSTERGESİDİR”

Kutlama töreni sırsında Vali Günay Özdemir ve Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, gazetecilere yaptıkları açıklamada Kars halkının bayramını kutladılar.

Vali Güzay Özdemir, gazeteciler aracılığıyla Kars halkının 30 Ağustos Zafer Bayramını kutladığı mesajında: “30 Ağustos, aslında bütün Anadolu insanının, hatta Yemen’in, Şam’ın, Halep’in, Bakü’nün, hatta Rumeli’de ki bütün insanların ortaklaşa kazandığı Zaferin bayramıdır. Anadolu, aslında bütün Anadolu’da bulunan insanların alın teri ve kanlarıyla kazanılmış bir zaferdir. Onun için biz bu bayramı, insanların bütün Osmanlı dönemindeki ve Osmanlı’nın o dönemdeki insanlarımızın kazandığı bir zafer ve bayram olarak tüm dünyaya her zaman olduğu gibi bu günde haykırıyoruz. Bundan sonra da yine aynı şekilde Anadolu insanı ve Anadolu’ya gönül veren tüm insanlar ile beraber bu ülkeye sahip çıkacağız. Bu bayram aynı zamanda Anadolu’nun ve bölgenin varlığını her zaman sürdüreceğimizin de bir göstergesidir. Ben bütün halkımızın 30 Ağustos Zafer Bayramını kutluyorum” dedi.

BAŞKAN KARAÇANTA: “BU ZAFER, BİZLERİN VAR OLUŞ BAYRAMIDIR”

Belediye Bakanı Murtaza Karaçanta da tüm Türk Milletinin ve Kars halkının Zafer bayramını kutladı. Başkan Karaçanta açıklamasında: “Bugün Büyük Zaferi malum nedenlerden dolayı buruk bir şekilde kutlamaktayız. Neredeyse her gün gelen şehit haberleri bizleri derinden üzüyor. Ama bugün de 30 Ağustos Zafer Bayramının coşkusunu bir kez daha yaşıyoruz. Bu zafer, bizlerin var oluş bayramıdır. Bu vesileyle başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Ve siz gazeteciler aracılığıyla büyük Türk milletinin ve Kars halkının Zafer Bayramını kutluyorum.” Dedi.

karsta-buruk-30-agustos-torenleri!-(1).jpgkarsta-buruk-30-agustos-torenleri!-(3).jpgkarsta-buruk-30-agustos-torenleri!-(2).jpgkarsta-buruk-30-agustos-torenleri!-(4).jpgkarsta-buruk-30-agustos-torenleri!-(5).jpgkarsta-buruk-30-agustos-torenleri!-(6).jpgkarsta-buruk-30-agustos-torenleri!-(7).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler