1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Karslı Hacılar Geri Dönüyor
Karslı Hacılar Geri Dönüyor

Karslı Hacılar Geri Dönüyor

Hac vazifesini yerine getirmek üzere kutsal topraklarda bulunan Karslı hacılar Cuma namazında Kars’ta olacak.

A+A-

Konuya ilişkin açıklamada bulunan Kars İl Müftüsü Mehmet Genç, hacıların dönüşü için her türlü tedbirin alındığını kaydederek, şimdiden hayırlı yolculuklar diledi.

Hac vazifesini yerine getirmek için kutsal topraklarda bulunan tüm hacılara ailelerine sağ salim kavuşmaları için duada bulunan İl Müftüsü Mehmet Genç, “Çok şükür hacılarımız hac görevlerini sağ salim ifa ettiler inşallah bu Perşembe günü gece saat 22 de Mekke’den yani Cidde Havaalanı’ndan Türkiye’ye uçuşları gerçekleşecek ve saat gece 01 sıralarında da Erzurum Havaalanı’nda olacaklar. Akabinde Cuma sabah namazı saatlerinde de ilimize teşrif etmiş olacaklar. biz tabi ki yolculuklarının Cenabı hakkın inayetiyle inşallah kazasız belasız avdet etmelerine dua ediyoruz zaten uğurlarken de böyle dua ettik. Şuanda bizim dönüş yapan hacılarımızda bir kayıp bir zayiat yok vefat eden yok ancak özel şirketle daha önce yani 22 Temmuz’da giden bir hacımız Kağızman İlçe Milli Eğitim Müdürümüzün babası hac vazifesi öncesi orada daha hac vazifesini yerine getirmeden önce Arafat’a çıkmadan önce vefat etti. Bizim şuanda hacılarımızın son bir değişiklik olmadığı takdirde Cuma sabahı Karsta olacaklar hacılarımızın karsa gelişleri ile ilgili her türlü ulaşım imkanları sağlanmış olup burada her türlü tedbirler alınmıştır ve onları karsa getirecek olan yolcu taşıma şirketi şuan hazır durumda beklemekte şuan bir problem yok gelişlerinde bizde kendilerini karşılayacağız. Bizim her türlü ulaşım ve tedbirlerimize rağmen bir kısım vatandaşlarımız kendi hacılarını almak için Erzurum’a gideceğini biliyoruz Allah hacılarımız biran evvel aileleri ile kavuşmayı nasip etsin.“ dedi.

“KARS’TAN HACCA UÇAK KALDIRILMASI İÇİN ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR”

Kars’tan 65 hacının Diyanet tarafından, 40 hacının ise şirket tarafından olmak üzere toplamda 105 hacının kutsal topraklara gittiğini hatırlatan İl Müftüsü Mehmet Genç, il kontenjanının düşük olduğunu ve bunun için çalışmaların sürdüğünü söyledi. Öte yandan Kars, Ardahan ve Iğdır illerinin hacılarının Kars Harakani Havalimanı’ndan direkt olarak kutsal topraklara ulaştırılması için girişimlerin olduğunu hatırlatan Müftü Genç, bu konunun Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ile detaylı olarak görüşülerek konunun olgunlaştırılacağını dile getirdi.

Müftü Genç, konuya ilişkin şunları söyledi: “Şu anda bizim Kars ili kontenjanı düşük. Bu konuda girişimlerimiz var ve Kars Havalimanından hacılarımız umrecilerimiz gitsin istiyoruz inşallah bu konuda sayın bakanımızla da bu konuyu daha önce şifahen anlattık ama verimli olması için bu konuda netice almak için inşallah Sayın Bakanımızla bu konuyu daha da olgunlaştırmamız gerekiyor çünkü Kars İlimizin çevresinde Iğdır, Ardahan ve Ağrı illeri var Ardahan ilinde havaalanı yok ilimiz havaalanını kullandıkları için burası onlar için daha elverişli zaten Iğdır ve Ardahan ilimiz Kars’ın daha önce birer parçaları idi şimdide öyle bölge olarak şuanda onlarda Erzurum üzerinden uçuş yapmaktalar bu şurada bunu gösteriyor Kars burada bir nimet bir varlık havaalanı olarak hem de uluslar arası standartlara uygun şuanda yapılması gereken şu bizim vatandaşlarımızdan özellikle rica ediyorum yani bu sayıyı arttırmamız için mesela umre için aynı döneme müracaat etmelerini istiyoruz hacılarımızın bir kısmı Mart ayında, bir kısmı Nisan ayında, Mayıs ayında gidiyor ne oluyor bu sefer bölünme meydana geliyor bölünme meydana gelince buradan kafile çıkmıyor. Böyle olunca peyderpey giden hacı veya umre adaylarımız diğer illerden gitmek zorunda kalıyorlar. Bu da intikalleri zorlaştırıyor. Bu konuda cemaatimizin daha duyarlı olmasını istiyoruz, aynı turlara yönelmelerini istiyoruz. Bizim niyetimiz odur ki bir il müftüsü olarak bizim kendi personelimiz kendi hacı adaylarımızla bir kafile olarak gitsin. İnşallah bu da önümüzdeki aylarda gerçekleşir bu konuyla ilgili çalışmalarımız devam ediyor.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.