ANA SAYFA > SPOR > Karşıyaka Stadı için ruhsat müracaatı yapıldı

Karşıyaka Stadı için ruhsat müracaatı yapıldı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Karşıyaka Stadı için ruhsat müracaatı yapıldı

Karşıyaka'da yeni stat konusunda ruhsat için ilk adım atıldı. Karşıyakalıların 10 yıldır yolunu gözlediği stadın ilk kez Ocak 2014'te yapıldıktan sonra 15 Haziran 2017'de yenilenen ihalesini 62 milyon TL bedelle alan REC Uluslararası İnşaat, Karşıyaka Belediyesi'ne inşaat ruhsatı için başvuru yaptı.

Stadyum için Yalı'daki eski Karşıyaka İlçe Stadı arazisinin seçilmesine başından bu yana karşı olan belediye, 60 gün içinde kararını açıklayacak. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından geçen yıl 2 kez değiştirilen imar planıyla ilgili 7 şahsın itiraz dilekçesi sunarak iptal davası açtığı stada Karşıyaka Belediyesi'nden inşaat ruhsatı çıkması beklenmiyor. Belediyeden onay çıkmaması durumunda ruhsat için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na başvuru yapılacak. Stat projesi, Alsancak Stadı'nda da örneği yaşandığı gibi İzmir Büyükşehir Belediyesi Otopark Yönetmeliği'ne de aykırı durumda.
Gençlik ve Spor Bakanlığı, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, yüklenici firma, Karşıyaka yönetimi ve İzmir Spor Kulüpleri Birliği Vakfı, stat inşaatının otopark yönetmeliğine takılmaması için Alsancak Stadı'yla ilgili Dokuz Eylül Üniversitesi'yle yapılan protokol gibi bir proje gerçekleştirmeye çalışıyor.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka TAKEV final grubuna yükseldi
Sonraki Haber Yaşar Aksoy ile Karşıyaka nostaljisi

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?