Mehmet Coşkundeniz Karşılıksız aşktan kurtulmanın 10 yolu
HABERİ PAYLAŞ

Karşılıksız aşktan kurtulmanın 10 yolu

Bazen bizim sevdiğimiz bizi sevmiyor, bazen de bizi seveni biz sevmiyoruz. Hayat böyle bir şey işte. Hepimiz, hayatımızın bir döneminde karşılıksız aşka düşüyoruz, üzülüyoruz, “Neden beni sevmiyor?” diye isyan ediyoruz.

Üzülmeler, sürünmeler isyan etmeler bir noktaya kadar makul. Ama bu işi uzatırsak, hele hele takıntı haline getirirsek kendi hayatımızı kendimize zehir etme durumuna düşeriz. Bu yüzden karşılıksız aşktan kurtulmayı başarmalıyız. “Nasıl başaralım?” diyorsanız, buyurun okuyun.

1. GERÇEKLERİ GÖR

Haberin Devamı

Evet, sen onu seviyorsun, o seni sevmiyor. Hiçbir bahanenin arkasına sığınma ve gerçeği kabul et. Ardından onun beğenmediğin yönlerini öne çıkar. Öyle ya, zihninde mükemmel hale getirdiğin o insan, aslında senin, benim gibi sıradan biri. Senin hoşuna gitmeyen birçok davranışı vardır. Sevdiğin için bunları görmezden geliyorsun ama görmelisin.

2. ARKADAŞLAR VE AİLE

Kendini eve kapatıp sadece karşılıksız aşkını düşünerek hayatını sürdüremezsin. Arkadaşlar iyidir, aile çok daha iyidir. Onlarla buluş, derdini anlat, sana yol göstermelerine izin ver. Arkadaşlarla ve ailenle geçireceğin vakit sayesinde hem kendini iyi hissedeceksin hem de öz güvenin artacak.

3. SUÇU KENDİNDE ARAMA

“Benim neyim eksik de beni sevmiyor?” diye düşünürsen büyük bir çıkmaza girersin. Çünkü senin hiçbir şeyin eksik değil. Yani daha güzel/yakışıklı olman, daha komik olman, daha seksi olman, daha bilgili olman onun sana aşık olması için bir etken olmayacak. Aşk öyle mantıkla açıklanmaz çünkü. Duygular ya yönelir, ya da yönelmez.

4. TAKİPTE KALMA

Biliyorum tüm zamanını sosyal medyada “O ne yapıyor?” sorusuna yanıt aramakla geçiriyorsun. Tüm paylaşımlarına bakıyorsun, bu paylaşımlardan kendinle ilgili çıkarımlar yapmaya çalışıyorsun. Ama tüm bunlar sana dayanılmaz bir acı veriyor. Bu acıdan kurtulmanın tek yolu takipten çıkmaktır.

5. EĞLENMENE BAK

Her ne kadar onu hayatının odak noktası haline getirmiş olsan da, başka şeylere ilgini kaybetme. Sevdiğin şeyleri yapmaya devam et. Sporsa spor, eğlenceyse eğlence. Üstelik bunu romantik olarak olmasa bile arkadaş olarak sevdiğin ve seni sevdiklerine inandığın arkadaşlarınla yapma şansın var.

Haberin Devamı

6. KENDİNE GÜVEN

Birinin seni sevmemesi, başkalarının da asla sevmeyeceği anlamına gelmez. Herkes kadar sen de sevilmeye layıksın. Sadece aşık olduğun bu kişi, doğru insan değil. Yani, hayatının bundan sonraki döneminde aynı şeyleri yaşamayacaksın. Çok seveceğin, çok sevileceğin bir ilişkin olacak. Kendine güvenmekten hiçbir zaman vazgeçme.

7. DEĞİŞMEYE ÇALIŞMA

Seni sevmedi diye, onun sevebileceği bir insan haline dönüşmeye çalışmak beyhude bir çabadır. Sen, sensin ve asla başkası olamazsın. Olmaya çalışırsan, komik duruma düşersin. Kendini rahat hissetmediğin ortamlara girmek, hiç beğenmediğin kıyafetleri giymek ya da “Asla yapmam” dediğin şeyleri yapmak ne onun sana aşık olmasını sağlar ne de seni mutlu eder.

8. FLÖRT İYİDİR

Şimdi bir düşün bakalım, karşılıksız aşkın içindeyken belki de çok mutlu olabileceğin kaç kişiye “Hayır” dedin? Bir yemeğe, bir kahve içmeye, bir sinemaya gitmekten ne çıkar? Hem iyi vakit geçirirsin hem de kendini iyi hissedersin. Belki de şimdiye kadar ilgini çekmeyen o kişi, o buluşmada kendini sana anlatma fırsatı bulacak ve duygularını harekete geçirecektir.

Haberin Devamı

9. YENİLİĞE AÇIK OL

Bazen radikal kararlar almak gerekebilir. Bu kararlar senin güvenli bölgenden ayrılmanı da gerektirebilir. Yeniliğe açık olman gerekiyor. Karşılıksız aşkın aynı iş yerindeyse belki de o işi değiştirmelisin. Hatta imkanın varsa bulunduğun şehri bile değiştirebilirsin. Böyle bir karar almak zordur ama yapabilirsin.

10. HAREKETE GEÇ

Tüm bunları okudun ama yapacak enerjiyi kendinde bulamıyorsun. Dur bakalım, öyle pes etmek yok. İradeni kullanacaksın ve her şeyden önemlisi bunu başarabileceğine inanacaksın. Zorlu bir yola çıkıyorsun. Sıkıştığın noktada ailen ve arkadaşların yeterli olmuyorsa hiç çekinmeden bu işin uzmanlarına başvuracaksın. Unutma bu hayat senin.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder