​Orman Genel Müdürlüğü ile Bosna Hersek Orman Dernekleri Konseyi arasında 2010 yılında  imzalanan İşbirliği Mutabakat Zaptı çerçevesinde, Bosna Hersek orman teşkilatı, Saraybosna Üniversitesi ve Ormancılık Birliği'nden yönetici kademesindeki 8 kişilik heyetin Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğünü ziyaret ettikleri gönderilen açıklama ile şöyle bildirildi:



Bosna Hersek Ormancılık Birliği Başkanı Refik Hodzic’in ile Saraybosna Üniversitesi Orman Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mirza Dautbasic ve beraberindeki teknik teknik heyetin ziyaretinden duyduğu memnuniyetini belirten Zonguldak Orman Bölge Müdürü Ahmet Sırrı Beşel, Bosna Hersekli meslektaşlarına Orman Bölge Müdürlüğü çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Bölge Müdürümüz konuya ilişkin değerlendirmesinde bu gibi teknik gezilerin dünya ormancılığının geleceği açısından önemli olduğunu belirterek Türkiye ile Bosna Hersek arasındaki kardeşlik tarihinin yüzyıllar öncesine dayanması ve iki ülkenin köklü ilişkilerini her geçen gün daha da kuvvetlendirmesi, kurumlar arasında iş birliğinin gelişmesi için çalıştıklarını ifade ederek, yaşanabilir bir dünya için ormanların ülkelerarası işbirliği ile korunmasının önemini vurguladı.



Bosna Hersek Ormancılık Birliği Başkanı Refik Hodzic Türkiye’de kaldıkları süre içerisinde kendilerine gösterilen yakın ilgiden, verilen bilgilerden dolayı memnuniyetini dile getirerek “Biz Türk ve Bosna Hersekli kardeşleriz. Sizinle aramızda çok eskilere dayanan bir dostluk bir beraberlik var. Biz bu teknik gezimizle hem buradaki başarılı çalışmaları yerinde incelemiş ve bilgilenmiş olduk hem de siz Türk kardeşlerimizle bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadık. Başta Orman Bölge Müdürü Ahmet Sırrı Beşel ile ziyaretimiz boyunca bize rehberlik yapan tüm ekibe Ülkem ve heyetim adına teşekkür ederim. Biz de sizi ülkemizde ağırlamaktan mutluluk duyacağız ve en kısa zamanda sizleri aramızda görmek isteriz” dedi.





7-14 Mayıs 2018 tarihleri arasında ülkemizin şehir ormanları ve mesire yerleri yönetim sistemi ile ilgili çalışmalarının yerinde görülmesi ile karşılıklı bilgi alışverişi ve incelemeler yapmak üzere Bölge Müdürlüğümüzü ziyaret eden Bosna Hersekli Ormancılara sırasıyla Gökçebey Orman Fidanlığı ile Yenice, Karabük ve Safranbolu İşletme Müdürlükleri sınırları dâhilinde bulunan mesire yerlerini ziyaret ederek bilgi aldılar.