1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars’a Hizmet Yolunda 4 Yıl
Kars’a Hizmet Yolunda 4 Yıl

Kars’a Hizmet Yolunda 4 Yıl

Ak Parti Kars Milletvekilleri: Yeni Türkiye - Yeni Kars....

A+A-

AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan ve Yunus Kılıç, 4 yıllık milletvekillikleri döneminde il genelinde yapmış oldukları hizmetlerini, “Yeni Türkiye - yeni Kars - Kars’a hizmet yolunda 4 yıl” sloganıyla hazırladıkları kitapçıkta, Kars halkıyla paylaştılar.

Yapılan hizmetlerle, Kars’ın artık Ankara’ya daha yakın olduğunu, sadece İŞKUR aracılığıyla 7 bin 500 kişiye iş imkanı ve Kars’ta Karayolları Bölge Müdürlüğünün kurulmasını sağladıklarını belirten Arslan ve Kılıç, yayınladıkları kitapçığın ilk bölümünde kısa özgeçmişlerini ve 4 yıllık vekillikleri döneminde merkezi hükümet aracılığıyla Kars’a yaptıkları yatırımları anlatılar.

Kitapçıkta, ilk olarak AK Parti Kars Milletvekili Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi, AYGM (DLH) Eski Genel Müdürü ve 7 Haziran’da yapılacak olan genel seçimlerde yeniden partisinden Kars Milletvekili Aday Adayı olan Ahmet Arslan, kısa özgeçmişini Kars halkıyla paylaştı.

1962 yılında Kağızman’ın Bulanık köyünde dünyaya geldiğini belirten Arslan, özgeçmişini, “Kağızman Lisesi’ni bitirdikten sonra, İstanbul Teknik Üniversitesi’nden Gemi İnşa ve Makine Mühendisi olarak mezun oldum. 56. Dönem Milli Güvenlik Akademisi mezunuyum. 7 yıl özel sektörde çalıştıktan sonra Pendik Tersanesi’nde muhtelif kademelerde çalıştım. Daha sonra Denizcilik Müsteşarlığı’nda Daire Başkanı ve Genel Müdür Yardımcısı olarak görev aldım. 2005 yılından 10 Mart 2011 tarihinde müracaat ettiğim Milletvekilliği Aday Adaylığıma kadar; Ulaştırma Bakanlığı Demiryollar, Limanlar ve Hava Meydanları İnşaatı (DLH) Genel Müdürü, Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü Yönetim Kurulu Üyesi görevlerinde bulundum. Aldığım birçok ödüle ilave olarak, 2010’da Kazakistan’da Fahri Profesörlük unvanı, Türk Dünyası Mühendislik ödülü ve 2010 Türkiye de “Negatifi Pozitife Çevirenler ödül töreni kapsamında Yılın Bürokratı ödülünü aldım. Evli ve 1 çocuk babasıyım, İngilizce bilmekteyim.”şeklinde Karslılarla paylaşt.

Arslan, kısa özgeçmişinin ardından Kars’ın ve Kars halkının çocuğu ve bir Genel Müdür olarak başta Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu, Kars Harakani Havalimanı ve Marmaray da dahil olmak üzere hayata geçirilmesinde katkısı olan ulusal ve uluslararası bir çok projede imzası olduğunu da Kars halkıyla paylaştı.

Arslan: 12 Haziran 2011 tarihinden sonra Yunus Kılıç ile birlikte verdikleri Kars milletvekilliği sorumluluğu çerçevesinde, Kars’ta ve Türkiye’de hayata geçirdikleri eserleri ve hizmetlerin, heyecanlarına heyecan katmaya devam ettiğini de aktardı.

ARSLAN: “KARS HALKINA HİZMETKAR OLMAYA DEVAM EDİYOR VE HAYALLERİ GERÇEĞE DÖNÜŞTÜRÜYORUZ”

AK Parti olarak 12 yıldır Kars halkından aldıkları güçle Kars halkına hizmetkar olmaya, 7 Haziran’dan sonrada devam edeceklerini de belirten Arslan, kitapçıkta yaptıkları bazı hizmetleri şu şekilde sıraladı:

“Kars halkında hizmetkar olmaya devam ediyor ve hayalleri gerçeğe dönüştürüyoruz. Cumhuriyetimizin 100. Kuruluş yıldönümü olan 2023’te dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasında yer almak, demokrasisiyle, refah seviyesiyle, itibarına itibar ve gücüne güç katarak Türkiye’mizi 2053 ve 2071 hedeflerine doğru emin adımlarla götürüyoruz. Güçlenen Türkiye’den, Kars olarak payımızı fazlasıyla aldık, alıyoruz ve almaya devam edeceğiz. 12 Haziran 2011 genel seçimlerinde, AK Parti’ye ve şahsımıza göstermiş olduğunuz teveccüh ve sorumluluk bilincindeyiz. Birlik, beraberlik ve uyum içinde örnek olacak şekilde, yoğun bir çalışma temposu sürdürdük.  Bir ayağı Kars ve ilçelerinde, bir ayağı Meclis ve Bakanlıklarda olacak şekilde, Kars’ımızı sınırı bekleyen şehir konumundan, Kafkasların başkenti ve Ortadoğu’nun kavşağı konumuna taşıyoruz. Dört yılda yaptıklarımızın bir kısmını hatırlamanız amacıyla bu kataloğu hazırladık ve burada yer almayan birçok çalışmanın da olduğunu bilgilerinize sunuyoruz. AKParti ve Kars milletvekilleri olarak yaptıklarımız, yapacaklarımızın teminatı olarak siz kıymetli hemşerimizi saygıyla selamlıyor, Allah’a emanet ediyorum...”

AK Parti Kars Milletvekili Tarım Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi ve 7 Haziran’da yapılacak olan genel seçimlerde yeniden partisinden Kars Milletvekili Aday Adayı olan Prof. Dr. Yunus Kılıç ta, 1 Ocak 1965’te Kars’ta doğduğunu ve babasının adı Binali, annesinin Adının ise Sultan olduğunu belirterek kısa özgeçmişini şu şekilde Karslılara aktardı:

“Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesini bitirdim. Doktoramı Ankara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsünde Yaptım. Daha sonrada Kafkas Üniversitesinde araştırma görevlisi olarak göreve başladım. 2000’de yardımcı doçent, 2003’te doçent, 2008’de profesör oldum. Kafkas Üniversitesi Tıp Fakültesinin kuruluşunda, Kars ve Kafkas Üniversiteleri Kalkınma Vakfının kuruluş çalışmalarında ve yönetiminde bulundum. Büyükbaş ve küçükbaş hayvan hastalıkları ve yetiştiriciliği, arı hastalıkları ve yetiştiriciliği, balık hastalıkları ve yetiştiriciliği, hayvan beslenmesi ve beslenme hastalıkları ile insanların paraziter hastalıkları konularında yayınlanmış 70’ten fazla makalem bulunmaktadır. İleri düzeyde İngilizce biliyorum. Evli ve 2 çocuk babasıyım.”

KILIÇ: “KARS HALKINDAN ALDIĞIMIZ TEMSİL GÖREVİNİ, BU GÖREVİ ALDIKLARI İLK ANDAN GÜNDEN BU GÜNE KADAR, AYNI DUYARLILIKLA VE HİZMET AŞKI İLE DEVAM ETTİRDİK”

AK Parti Genel Merkezi’nin teveccühü ve Kars halkının desteği ile 2011 yılında milletvekili sorumluluğunu 4 yıllığına üzerlerine aldıklarını kitapçıkta belirten Kılıç,  bu süre zarfında Ahmet Arslan ile birlikte ortaya koymuş oldukları demokratik iradeyle Kars’ı ve Kars halkını Ankara’da temsil etme vazifesini her zaman ifade ettikleri gibi Kars halkına müteşekkir olduklarını da kaydetti.

Kars halkını kendilerinden aldıkları temsil görevini, bu görevi aldıkları ilk andan günden bu güne kadar, aynı duyarlılıkla ve hizmet aşkı ile devam ettirdiklerini de belirten Kılıç, kalem aldığı yazısında şu ifadelerine ayrıca şu ifadelerine yer verdi:

“Kars halkını çok iyi bilen birisi olarak, sorumluluğun bilinciyle hareket etmek suretiyle, şehrimizin ihtiyaçlarını ve hemşerilerimizin talep ve duyarlılıklarını karşılama gayretinde olduk. Zamanımızın çoğunu Karsımızın birikmiş sorunlarını çözmek için ayırdık. Geçen zaman zarfı içinde bir ayağımız Ankara’da bir ayağımız Kars’ta, hummalı bir biçimde, halkımızla hemhal olup, halkımızı bizzat dinleyip taleplerini almak ve Başkent’te bizzat takipçisi olmak üzere yoğun bir şekilde mekik dokuduk. Bu dönem içerisinde yapılan hizmetlerin bir kısmını, bu kitapçıkta takdirlerinize sunuyoruz. Hayatının her dönemini içinizde geçirmiş, aynı havayı birlikte solumuş, aynı sıkıntılara birlikte göğüs germiş, bir akademisyen olmanın ötesinde, sosyal hayatta da kendi insanıyla hemhal olmuş, velhâsıl Kars’ın dertlerini, Karslının taleplerini bilen birisi olmanın hissiyatıyla hizmetlere odaklandık. Halkın zemininde halkla beraber siyaset yaptık. Siyaseti bir hizmet vesilesi ittihaz ettik. İktidara halkla beraber geldik ve halkın iktidarı olduk. Hizmetlerimizi de halkımızdan aldığımız güçle gerçekleştiriyoruz. Gelinen noktada, AK Parti olarak vesile olduğumuz ülkemizin kazanımı olan refah seviyesinden, serhat şehrimizin de payını aldığı gerçeğini halkımızın takdirlerine arz ediyoruz. Selam ve saygılarımla…”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.