1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars Valisi Rahmi Doğan’dan çağrı
Kars Valisi Rahmi Doğan’dan çağrı

Kars Valisi Rahmi Doğan’dan çağrı

Kars Valisi Rahmi Doğan, Cazibe Merkeziyle birlikte yatırım yapmaya niyetli olan işadamlarına her fırsatta çağrısını yapıyor.

A+A-

İşte Vali Doğan’ın çağrısı:

“Serhad şehrimiz Kars tarihindeki en büyük kalkınma hamlesini yapabilecek imkanları Yeni teşvik yasası ve Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Sayın Ahmet Arslan ile birlikte yakalamıştır. Bizde Valilik olarak Kars için ne yapılması gerekiyorsa projeleri tek tek hayata geçirmek için gece gündüz demeden çalışıyoruz. Bu Serhad şehre ne yapsak azdır. Kars’a gelip yatırım yapacak müteşebbislere, girişimcilere her türlü desteği vereceğimizin sözünü veriyoruz. Kars Valisi olarak her türlü sorunlarının şahsen ben takipçisi olacağım. Sorunları dinlemekten çok çözmek için uğraşacağım. Tüm hemşehrilerimin Kars’ın kalkınması için bir tuğla koyması gerekir. Sorunlarımızı konuşmalıyız, tartışmalıyız, istihdam yaratmalıyız. Devletimizin cazibe merkezleri için vermiş olduğu destekleri en azami şekilde kullanmalıyız. Serhad şehrimize göçü geriye dönük olarak başlatmalıyız.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da 23 ili kapsayan cazibe merkezlerinin detayları Resmi Gazete’de yayımlandı. Geniş katılımlı bir toplantı ile Cazibe merkezi olmamız neler kazandırıyor bunları konuştuk. SERKA danışmanlarımız, konuyla ilgili yatırımcı ve işadamlarımıza her türlü yardımı yapacaklar. Samimi şekilde yatırım yapmak isteyen yatırımcılar bu fırsatı kaçırmamalıdır. Ayrıca; bu toplantının bir benzerini İstanbul’daki yatırımcı ve işadamlarıyla da yapacağız. Tüm yatırımcıları Kars’a yatırım yapmaya davet ediyorum.

İLİMİZDE TERÖR OLMADIĞININ GARANTİSİ BENİM

Kars Valisi Rahmi Doğan, Kars merkezli Cazibe Merkezinin resmi gazetede yayımlanmasının ardından yatırımcılarla yaptığı geniş kapsamlı toplantının ardından bugün de Valilik2’de bir toplantı düzenledi.

Burada bir gazetecinin “Efendim yatırım yapmak isteyen işadamları stadyumu yapan firma gibi terörü bahane etmeyeceğinin garantisini verecek miyiz?” sorusu üzerine Vali Rahmi Doğan, “İlimizde terör olmadığının garantisi benim. Bakın her yeri geziyorum. İşte gördüğünüz gibi Kars’ta terör olsa bu adamlar gezer mi?”

OSB Müdürü Filiz Çalış’ın “Terör var bahanesi üretenler oldu ek süre isteyenler oldu ama kabul etmedik.” sözü üzerine ise Vali Doğan, “Biz öyle terörle-merörle yok kardeşim ne terörü öyle terör-merör yok, memleketimizde. Her tarafı iyi ilimizin.” dedi.

Toplantıya Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, Kars ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Fahri Ötegen, Kars İl Genel Meclis Başkanı Necati Dallı, Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Müdürü Filiz Çalış ve OSB heyeti katıldı.

GERÇEK YATIRIMCI OLMAYANLARA DA “BAYBAY” DİYECEĞİZ

Kars Valisi Rahmi Doğan, Cazibe Merkeziyle ilgili Valilik2’de yaptığı toplantıda gerçek yatırımcı aradıklarını söyledi.

Vali Doğan, “Bugün burada yatırımcılara OSB aracılığıyla arsa tahsis için toplandık. Gerçek yatırımcılar bize projelerini anlatacaklar kim gerçek kim değil onu tespit edeceğiz. Gerçek olan yatırımcılara yer vereceğiz gerçek yatırımcı olmayanlara da baybay diyeceğiz.” diye konuştu.

YATIRIM YAPACAK OLAN ÖNCE NİYETİNİ ORTAYA KOYACAK

Kars merkezli Ağrı, Ardahan ve Iğdır’ı da kapsayan Cazibe Merkeziyle alakalı yatırım yapacaklara seslenen Kars Valisi Rahmi Doğan bundan böyle kılı kırk yaracaklarını ve her şeye dikkat edeceklerini söyledi.

Vali Rahmi Doğan başkanlığında Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, Kars ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Fahri Ötegen, Kars İl Genel Meclis Başkanı Necati Dallı, Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Müdürü Filiz Çalış ve OSB heyetinin de katıldığı toplantıda sert ve net mesajlar verildi.

“Devletin beş kuruşunu bile kimseye yedirtmeyiz” diyen Vali Doğan, bundan böyle yatırım yapacaklarının hesaplarını da iyi yapmaları gerektiği mesajını verdi. Yatırımcının önce halis niyetini ortaya koyması gerektiğini, istihdama yönelik devamlılık içeren yerlere yönelmesi gerektiğini söyledi. “Kars’ta arsal çok yeter ki yatırımcı samimi olsun” diyerek gerçek yatırımcının peşinde olduklarını ifade eden Vali Doğan, Cazibe Merkezi imkanlarının güzel olduğunu ve Kars’ta yaşayanların bu imkanlardan yararlanmalarını istediklerini de aktardı.

Şuan toplam 25 müracaat olduğunu belirten Vali Doğan, “Tahsis edeceğimiz parsel 10 adet. Sanayi bir adet destek parseli tahsis edeceğiz. Şimdi bunlar için herkesi çağıracağız. Burada sunumlarını yapacaklar. Kim ne yapacak, ne iş yapacak, kaç günde yapacak bunları tek tek anlatacak ki ondan sonra heyet karar verecek. Ondan sonra diyeceğiz al sana yer. Parsellerin metre kareleri belli. 4 bin 400’den başlayan parseller 8 bine kadar olan parsellerimiz var. Bizim şuanda birinci organize sanayide olan boş alan var. Gerçek yatırımcıyı bulmaya çalışacağız. Bugün en az 5 saat bu toplantıyı sürdüreceğiz. Arsa talebinde bulunanlara saat verdik. Herkes o saatte gelip sunumunu yapacak. 15 dakika sürecek. Sunumları ondan sonra da kararımızı vereceğiz.” diye konuştu.

İŞTE KRİTERLER

Kars Valisi Rahmi Doğan, Cazibe Merkeziyle birlikte Kars’ta ve bölgesinde artacak olan yatırımlarla ilgili devletin her türlü imkanı sunduğunu yatırımcıların da kenti kaldırmak gibi önemli bir düşünce içinde olmaları gerektiğini belirtti.

Vali Doğan, “Bununla ilgili olarak da kriterlerimiz ise kim çok istihdam oluşturacaksa, kim yatırımını hızlı yapacaksa, kim yatırımcı ise onlara bakacağız. Kriterimiz açık net, yatırım yapmak isteyen adamla beraber yürüyeceğiz.” dedi.

GÖRÜNTÜ, REKLAM, TWİTTER, FACEBOOK O TÜR YERLERE RESİM ARAYAN ADAMLARLA İŞİMİZ YOK

Kars Valisi Rahmi Doğan, gerçek yatırım niyetinde olanların sözleriyle, laflarıyla, hareketleriyle veya sosyal paylaşım sitelerinde poz vermekle değil yaptıklarını icraata dökerek istihdam sağlamaları ve katma değer oluşturmalarıyla ortaya çıkabileceğini söyledi.

Bunun için de herkesin elini taşın altına koyması, sadece kendi karı ve çıkarı veya menfaati değil öncelikli olarak yaşadığı, soğuğunu, kahrını çektiği ilinin kalkınmasını ön plana çıkarması gerektiğini ifade etti.

Vali Doğan, desinlere yatırım yapıp, binanın önünde fotoğraf çektirerek eşi ve dostuyla paylaşanlarla sadece işine odaklanıp gelecek nesillere önemli bir hizmet bırakanların ayırt edilmesinin zamanının gelip geçtiğinin sinyalini verdi.

Vali Doğan, “Yatırım yapmak istemeyen görüntü, reklam, twitter, facebook o tür yerlere resim arayan adamlarla işimiz yok.” diyerek son noktayı da koydu.

Yatırım yapmak isteyenlere desteklerinin sonsuz olduğunun da bilinmesini isteyen Vali Doğan, şuan yatırım için il dışından da talep olduğunu vurguladı.

Bunun yeni bir uygulama olduğunu da kaydeden Vali Doğan, “Bugüne kadar dosya üzerinden karar veriliyordu. Ama talebin fazla olmasıyla müteşebbis heyeti geçen toplantıda karar verdik. Yani yatırımcıyla bizzat yüz yüze görüşelim istedik. Ondan sonra da karar verelim dedik. Burada şuan doğru yatırımcıyı bulmaya çalışıyoruz. Doğru yatırımcı, gerçek yatırımcı, yatırım yapmak isteyen adamı bulmaya çalışıyoruz.” açıklamasını yaptı.

Vali Doğan farklı niyet besleyenler için de “Ben buradan yer alayım, kredi alayım başka bir yerde yerimiz olsun sonra bakarız, Türkiye’de farklı gelişmeler oluyor mantığını taşıyanlarla işimiz yok bizim. Adam gelecek burada anlatacak dinleyeceğiz, heyet olarak karar vereceğiz. Yatırım yapmak isteyene yer çok, her tarafta yerimiz var ALLAH’a şükür. Yeter ki yatırım yapılsın. Bu yerler daha önce tahsis edilmiş ancak bu yerlere bu güne kadar yatırım yapılmamış olan yerlerin tahsisini iptal ettik. Dedik ki yatırım yapmadınız. Sizden yerleri alıyoruz dedik ve yerleri aldık. Şimdi yeni yatırımcıya bu yerleri vereceğiz.” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.