1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars, tur acentelerinin cazibe kenti oldu
Kars, tur acentelerinin cazibe kenti oldu

Kars, tur acentelerinin cazibe kenti oldu

Son yıllarda Doğu Ekspresi ile yerli ve yabancı turistlerin akınına uğrayan Kars, karayolu ile turist taşıyan tur acentelerin de cazibe merkezi haline geldi. 

A+A-

Kış turizminin en değerli kenti olan Kars’a henüz kar yağmamasına rağmen turist akını devam ediyor. Sabahın erken saatlerinde kaldığı otellerden çıkarak şehre dağılan yerli ve yabancı ziyaretçilerin gezi rotası, Kars Kalesi eteklerinde bulunun ve tarihi dokunun merkezinde bulunan ‘Kars’ yazısı önünden start alıyor. Tur otobüsleri ile buraya gelen ziyaretçiler, rehberler eşliğinde tarihi dokuyu arka plana alarak Kars yazısı önünde fotoğraf çektirdikten sonra şehir turuna başlıyor. Bölgede bulunan 12 Havariler Kilisesi, içerisinde Ebul Hasan Harakani Hazretlerinin de külliyesinin bulunduğu Evliya Camisini, tarihi taş köprü ve hamamları, Namık Kemal Evi ve diğer tarihi varlıkları gezdikten sonra Ani Ören Yeri’nin yoluna koyuluyor.  
Öte yandan Kars’ın tarihi ve kültürel dokusunda hayran kalan turistlere, şehir turu sırasında sokak köpekleri de eşlik ediyor. Kars Valiliği tarafından başlatılan fakat bazı yönleriyle tartışılan Kars Vadisi projesinin de bölgeye kazandıracağı değişim de merak ediliyor. Kars Kalesi eteklerinde inşaatı başlatılan proje kapsamında yapılacak bedesten, müze ve diğer yapıların başta Kars Kalesi olmak üzere tarihi dokuyu kapatacağı ve görüntü kirliliği oluşturacağı şikayet konusu olmaya başladı. Kars’ta bazı duyarlı vatandaşlar da inşaatı başlayan Kars Vadisi projesi kapsamında yapılacak olan yapıların yüksekliğinin tarihi dokunun gölgede kalmaması için son derece önemli olduğunu dile getirmeye başladı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.