1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars Şeker'den Teknik Gezi
Kars Şekerden Teknik Gezi

Kars Şeker'den Teknik Gezi

Kars Şeker Çiftçilerinden Kayseri Şeker’e Teknik Gezi

A+A-

Kars şeker fabrikası ile pancar ekim sözleşmesi yapan bir grup çiftçi, Kars Şeker teknik ekibi ve sendika yöneticileri ile Serhat Kalkınma Ajansı sorumlularından oluşan heyet Kayseri Şeker’e bağlı Boğazlıyan Şeker Fabrikasına teknik gezi düzenlediler.

Kars Şeker Fabrikası Ziraat Müdürü Hilmi Öğülmüş, Kars Şeker Sendika Başkanı Yaver Kop ve Serhat Kalkınma Ajansı Kars Sorumlusu Barış Ayhan önderliğinde Kars şeker fabrikası ile pancar ekim sözleşmesi yapan 25 çiftçiye Boğazlıyan Şeker Fabrikasında Yetkililer tarafından; Bölgedeki pancar yetiştiriciliği ile Kayseri ve Boğazlıyan Şeker Fabrikalarının örnek uygulamaları anlatıldı.

Türk şekerin bu yıl kendilerine 4 adet maus aldığını belirten Kars şeker pancar ekicilerinin Fabrika ve teknik gezi esnasında özellikle,en çok ilgilerini maus makinaları çekti.

Verimli toprakların tarlada kalmasını sağlayan maus uygulamasını Türkiye’ye ilk defa getiren ve diğer fabrikalara örnek olan kayseri şekerde mausu yerinde gören çiftçilere Maus hakkında kapsamlı bir teknik eğitim de verildi.

Ziyaret esnasındaKayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkan Vekili Atilla Yalçın, Ziraat Müdürü Mustafa Gökhan Gürek ve Boğazlıyan Bölge Ziraat Mühendisi İbrahim Timurkaynak, Şeker İş Sendikası Kayseri Şube Başkanı İbrahim Dayı ve diğer yetkililer de hazır bulundular.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.