1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars Sağlık Şehitlerine Ağladı
Kars Sağlık Şehitlerine Ağladı

Kars Sağlık Şehitlerine Ağladı

Sağlık şehitleri için tören düzenlendi...

A+A-

Kars’ta dün Susuz’dan Harakani Devlet hastanesi’ne hasta taşıyan ambulans ile özel otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden iki sağlık çalışanı için hastane önünde tören düzenlendi. Duygulu anların yaşandığı törende Giresunlu şehit Emre Mert’in teyzesi Fatma Tuncay’ın feryatları yürek dağladı.

Kars Harakani Devlet Hastanesi’ne 400 metre mesafede meydana gelen trafik kazasında Giresunlu Acil Tıp Teknisyeni (ATT) Emre Mert (22) ile Susuzlu Ambulans şoförü Selçuk Uray (27) hayatını kaybetmişti. İki sağlık çalışanı için Harakani Devlet Hastanesi bahçesinde tören düzenlendi.

Törene Vali Günay Özdemir, Susuz Kaymakamı Yusuf İzci, kazada hayatını kaybeden ambulans şoförü Selçuk Uray’ın amcasının oğlu Susuz Belediye Başkanı Murat Uray, AK Parti İl Başkanı Adem Çalkın, İl Genel Meclis Başkanı Necati Dallı, 112 Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Doç. Dr. Hikmet Selçuk Gedik, İl Sağlık Müdürü Zafer Yılmaz, İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mehmet Kan, Sağlık Sen Şube Başkanı Hasan Yazıcı, Hastane Başhekimi Nihan Özmedir, sağlık çalışanları ve cenazelerin yakınları katıldı.

İl Sağlık Müdürü Zafer Yılmaz Selçuk Uray ve Emre Mert’in bu dünyadan ayrılışlarının insanlar ve özellikle sağlık camiası için bir ders olduğunu söyledi. Yılmaz, daha sonra şunları söyledi:

“Her ölüm büyük bir acı ve büyük bir kayıptır. Ama bazı ölümlerde, bazı vefalarda acı, hüzün, ıstırap olurla birlikte gelir ve her acıyı hissederken, yüreğinizde duyduğunuz derin sızıyla, gönlünüzdeki büyük bir gururu birleştirirsiniz. İşte bunlar çok özel ölümlerdir. Çok özel ayrılıklardır. Ayrılırken adeta ders verir bu insanlar. Onları her hatırlandıklarında o dersi bir kez daha tezekkür edersiniz ve tefekkür edersiniz. Selçuk ve Emre kardeşlerimizin bu dünyadan ayrılışı da bütün insanlar için ama özellikle sağlık camiamız için büyük bir derstir. Çünkü onlar, vazifelerini ifa ederlerken şahadet şerbeti içtiler. Serhat şehrimiz Kars’ın her köşesinde şimdi üstlerine örttüğümüz bu mukaddes bayrağın altında gece – gündüz demeden hastalara şifa dağıtmak için çaresizlere çare olmak için onurları ile görev yaptılar. Biz de o bayrakla arkadaşlarımızı bu nihai ve ebedi istinatgahlarına gönderiyoruz. Acımız büyüktür ama onurumuz da büyüktür. Allah mekanları cennet ruhlarını şad etsin.”

Müftü Mehmet Genç’in dua etmesinin ardından şehitlerin Türk Bayraklarına sarılı naaşları protokol ve sağlık çalışanlarının omuzlarında cenaze araçlarına taşındı.

Törende cenaze yakınları ve sağlık çalışanlarının gözyaşları adeta sel olup aktı. Feryatların göğe yükseldiği hastane bahçesinde Giresunlu Emre Mert’in teyzesi Fatma Tuncay’ın feryatları yürek dağladı. Fatma Tuncay, “Emre’m demek hastaneye yakın yede şehit olmuşsun. Dertlerine derman olamadılar mı yavrum. Arkadaşların yardımcı olamadı mı çocuğum. Sana yetişemediler mi? Emre’mi şehit aldım gidiyorum Giresun’a, ben şehidimi aldım Giresun’a gidiyorum.” diye feryat etti.

Vali Güneş Özdemir de törende yaptığı konuşmada sağlık şehitlerinin ailelerine ve sağlık camiasına başsağlığı diledi. Vali Özdemir daha sonra her iki şehidinde tabutunu taşıdı.

Törenin ardından ATT Emre Mert Giresun’a, Ambulans Şoförü Selçuk Uray da Kars’ın Susuz ilçesinde toprağa verilmek üzere gönderildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.