1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars, Olimpiyatlarda Neden Yok?
Kars, Olimpiyatlarda Neden Yok?

Kars, Olimpiyatlarda Neden Yok?

Avrupa Olimpiyat Komiteleri Birliği (EOC) tarafından her iki yılda bir düzenlenen Avrupa Gençlik Olimpik Festivali’ne (EYOF), 2017 Şubat ayında Erzurum ev sahipliği yapıyor.

A+A-

Böylesine büyük bir organizasyonun bölge illerine yayılması yerine sadece bir ilde sınırlanmasının kabul edilebilir bir durum olmadığını dile getiren Kars Belediyesi eski Başkanı Naif Alibeyoğlu, üzüntüsünü sosyal medyada dile getirdi.

Alibeyoğlu, Kars ve Sarıkamış'ın Olimpiyatlara dahil edilmemesi karşısındaki sitemini şu şekilde dile getirdi : "Olimpik Kış Oyunları yine şu sıralar Erzurum'da yapılıyor. Çok güzel... Ancak nerede olursa olsun bu tür olimpik oyunlar hinterlandındaki bir kaç bölgeye yayılmaktadır ki O kentler ve bölgeler de faydalansın. Niçin Kars ve Sarıkamış bu Olimpiyatlara dahil edilmesin. Sarıkamış'taki kar, altyapı, doğa ve müsabaka koşulları hiçbir yerde yok. Kaç yıldır artık ulusal kanallarda Sarıkamış'ın kar kalınlığı yayınlanmıyor. Kabullenemiyorum bu durumu. İnanıyorum ki sayın Bakan bu duruma müdahale ederse , artık bu sene geçti, seneye Kars ve Sarıkamış'ta bu Olimpiyatlara dahil edilir. Haydi Karslılar kendinize gelin. Seyirci kalmak yok..."

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.