Kars MHP İl Binasında Yangın Çıktı!

Kars MHP İl Binasında Yangın Çıktı!

​MHP Kars İl Başkanlığı binasında çıkan yangın paniğe yol açtı.

Edinilen bilgilere göre yangın bugün öğleden sonra meydana geldi. Binanın giriş kapısında bulunan çelenklerin çocuklar tarafından ateşe verilmesiyle başlayan yangının ardından bölgeye itfaiye ekipleri sevk edildi. Dumanların fark edilmesi üzerine itfaiye gelinceye kadar çevredekiler işyerlerinden aldıkları hortumla müdahalede bulundular. Kısa sürede kontrol altına alınan yangında çelenklerin yandığı ve giriş kapısının zarar gördüğü öğrenildi.

Yangının ardından emniyet güçleri de olay yerine intikal ederek bilgi edindi ve MHP binasını gören işyerlerindeki mobese kameralar incelemeye alındı. Yangının çocuklar tarafından kasıtlı olarak mı yakıldığı veya başka bir girişimin olup olmadığı yapılan araştırmalar sonucu ortaya çıkacak.

Bu arada yangının hemen ardından olay yerine gelen MHP İl Başkanı Yaver Özcan ve MHP’li Kars Belediye Başkanı Murtaza Kanaçanta da binada incelemede bulundular.

MHP İl Başkanı Yaver Özcan, çelenklerin kasıtlı olarak yakılmış olabilme ihtimali üzerinde durduklarını söyledi. Güpe gündüz çocukların MHP binasındaki çelenklerin niçin yakmış olabileceklerini anlamaya çalıştıklarını da kaydeden Özcan, polisin gerekli incelemeleri yapıp olayı aydınlatmasını beklediklerini kaydetti. Özcan, “Çocuklar ateş vermişler, binanın girişinde partiye ait çelenk vardı onu yakmışlar. Sadece girişte yangın çıkmış zayiat yok. Çıkan yangın sanki bilinçli gibi, içeriye girmişler ve yakmışlar. Bilinçsiz olduğunu düşünmüyoruz ama erken fark edildiği için yangın parti binasında bulunan arkadaşlarımız tarafından söndürüldü.” şeklinde konuştu.

Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta da yanında her hangi bir kastın olmamasını arzu ettiklerini söyledi. Karaçanta, “Şuan binada herhangi bir şey yok. Bina girişinde partiye ait bir çelenk vardı, çocuklar artık oyun oynarken mi yakmışlar, nasıl yapmışlar bilemiyoruz. Polis ekipleri şuan gerekli incelemeleri yapacaklar ama sanırım düşündüğümüz gibidir.” dedi.

kars-mhp-il-binasinda-yangin-cikti!-(1).jpgkars-mhp-il-binasinda-yangin-cikti!-(2).jpgkars-mhp-il-binasinda-yangin-cikti!-(3).jpgkars-mhp-il-binasinda-yangin-cikti!-(4).jpgkars-mhp-il-binasinda-yangin-cikti!-(5).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler