1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars İl Meclisi açıldı
Kars İl Meclisi açıldı

Kars İl Meclisi açıldı

Kars’ta kurulan Kars İl Meclisi’nin açılışı yapıldı.

A+A-

Başkanlığını Kars Sevdalısı Burhan Alibeyoğlu’nun yaptığı Kars İl Meclisinin açılışına Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Av. Mehmet Uçum, AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın, Belediye Başkan vekili Hüseyin Bedel, İl Genel Meclis Başkanı Necati Dallı, Kars-Ardahan Bölge Barosu Başkanı Av. İbrahim Baştimar, Kars Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Adem Burulday, İşadamı İsmail Alibeyoğlu, İşadamı Suat Ögel, STK ve oda temsilcileri katıldı.

Kars İl Meclisi Başkanı Burhan Alibeyoğlu, yaptığı konuşmasında, Kars İl Meclisinin kuruluş amaçlarını anlattı.

Amaçlarının Kars’ta faaliyet gösteren STK ve oda temsilcileriyle kuruluşlar arasındaki diyalogu artırmak, kuvvetlendirmek ve kentin ihtiyaçlarının çözüme kavuşturulması için çalışmak olduğunu belirterek, “Şehrimizde ve ülkemiz genelinde bir takım sıkıntılarımız var. Birlik, beraberlik, kardeşliğe her zamankinden daha çok ihtiyacımız var. Bizim bizden başka kimsemizin olmadığını biliyoruz. Her şeyi devletten beklemek doğru değil. Biz bu amaçla bu misyonu üstlendik. Bu mecliste hep beraber olalım istedik. Kars Kalesinin zirvesinde Kürdüyle, Terekemesiyle, Yerlisiyle, Azerisiyle, Karadenizlisiyle el ele gönül gönüle dostluğumuzu pekiştirmek istiyoruz” diye konuştu.

Alibeyoğlu, ayrıca Kars İl Meclisinin Onursal Başkanı Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Av. Mehmet Uçum’u da aralarında gördükleri için teşekkür etti.

“Kars Meclisi fikrinin, hiçbir zaman ve biçimde siyasi rekabetin demokratik siyasi rekabetteki karşılıklı yaklaşımların bir zemini olmamalıdır” diyen Uçum, şöyle konuştu: “Hiç kimse bu meclisin pozisyonel siyaset için veya belli bir siyasi mecranın aktifleşeceği bir ortam olarak düşünmemelidir. Eğer bu fikir yaşatacaksanız bunu Kars’ın bütünlüğünü ifade eden bir sivil mecra olarak koruyabilirsiniz yaşar. Unutmayın toplumsal hayat tek bir mecradan ibaret değildir. Toplumsal hayatta siyasi, ekonomi mecra, kültürler vardır ve sivil mecra vardır. Toplumsal hayatı sadece yaşadığımız yerlerde yani ilden ibaret değildir. İlçe esaslı bakabiliriz ama ilçelerin ilin bir ünitesi olduğunu unutmadan. İl esaslı bakabiliriz ama ilin Türkiye’nin bir ünitesi olduğunu da unutmadan.”

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’ın Kars için önemli olduğunu ifade eden Uçum, “Türkiye’de ilk kez böyle bir sivil meclis girişimi Kars’ta başlatıldı. Bu felsefeyle, bu bakış açısıyla bu meclis faaliyeti yürütülürse Kars’ın bütünlüğüne da katkı koyacak bir takım sonuçlar ortaya çıkacaktır. Demek ki bu meclis siyasi farklılıkları gözetmeden, Karslılık üzerinden Kars sivil iradesinin temsili üzerinde faaliyet gösterecek bir meclis olursa başarılı olabilir. Yerel siyasette bir çatlak oluşturacaksa, çeşitli çekişmelere konu yapılacaksa bu meclis faaliyetinden beklenen, umut edilen ortaya çıkmaz. Sivil iradenin bir meclis faaliyeti üzerinden etkili olabilmesi için hem hükümetle hem devletle ilişkisinin son derece gelişkin bir seviyeye ulaştırması gerekir. Şu anda Kars’ın Ahmet Arslan ile çok büyük bir avantajı var. Kars yıllar sonra ilk kez bir bakan çıkarıyor. Değerli Bakanımız sayın Ahmet Arslan’ın kendisini işe vakfetmiş bir insan olduğunu her kes bilir. Bugün Kars’ın siyasi gücü sadece kendi siyasi dinamiklerine dayanmıyor, hükümette temsil edilmeye de dayanmaktadır. Dolayısıyla Kars Meclisi etkili olmak istiyorsa Ahmet Arslan isminde biçimlenen Kars’ın bu siyasi gücünü de kullanabilmeyi, değerlendirmeyi başarabilmelidir” şeklinde konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.