1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars halkı sokaklarda
Kars halkı sokaklarda

Kars halkı sokaklarda

TSK’nın yönetime el koyduğunu açıklaması üzerine tüm ülkede olduğu gibi Kars’ta da hareketli saatler yaşandı.

A+A-

Kars’ta AK Parti Kars İl Başkanlığının önünde Polis, TOMO’lar eşliğinde geniş çaplı güvenlik önlemleri aldı. Karslılar televizyon kanalları karşısında haberlere kenetlenirken neler olduğunu anlamaya çalışıyor. Karslılar İstanbul ve Ankara’da yaşayan yakınlarını aramak için yoğun bir telefon trafiği yaşıyor.

Vatandaşlar kışlalardaki askeri hareketlikler olup olmadığına yönelik merakla bekliyor. Sarıkamış’ta ise asker belediye binasını ve emniyet amirliğini boşalttı. Tüm yurtta sokağa çıkma yasağı başlatıldı. Sabaha kadar süren mücadelede Karslı vatandaşlar tanklara geçit vermedi. Tüm kurum ve kuruluşlara ait iş makinalarıyla caddeler dökülen Kars halkı caddelere ve sokaklara dökülerek, yolların geçiş noktalarını kapattı. Kars İl Emniyet Müdürlüğü önünde, Kars Belediyesi önünde ve Çevik Kuvvet önünde etten duvar ören vatandaşlar, sabaha kadar askerle polisin karşı karşıya gelmemesi için yoğun mücadele verdi.

Kars halkı askeri personelin girişimini ellerinde Türk bayrakları ve sloganlarla protesto ederken, zaman zaman tansiyon da yükseldi. Tekbirler getirerek tankların önüne siper olan vatandaşlar, çevik kuvvet önünde hep bir ağızdan İstiklal Marşı okuyarak, zaman zaman da askerlere ‘En büyük asker bizim asker’ sloganıyla karşılık verdi. Sabaha kadar kentin hemen hemen her noktasında yaşanan benzer manzaralar sonrası İl Emniyet Müdürlüğü binası önünde hep birlikte sabah namazı kılındı. Zaman zaman karşı karşıya gelen asker ve polisin diyalogu ise yaşananları tarifsiz kıldı. Bir polis memurunun askere BİZ KARDEŞİZ KARDEŞ sözleri yürek sızlattı. Ülkede yeniden sükunetin sağlandığı yönünde alınan haberler karşısında bazı vatandaşlar sevinç göz yaşlarını tutamadı.

Bir taraftan da polisin güvenlik önlemleri aldığı caddelerde camilerden sık sık Sala sesleri ve birlik ve beraberlik anonsları yayınlanıyor. Kars halkı kara güne, uyumadan yine kol kola hep beraber toplanarak mücadelesine devam ediyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.