Soğuk Hava Sürüyor!

Soğuk Hava Sürüyor!

Soğuk havanın etkili olduğu Doğu Anadolu Bölgesi'nde dün en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 22 dereceyle Ardahan'da kaydedildi.

Soğuk Hava Sürüyor!

Soğuk havanın etkili olduğu Doğu Anadolu Bölgesi’nde dün en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 22 dereceyle Ardahan’da kaydedildi.

Orta Akdeniz üzerinden gelen alçak basınç sistemi etkisine giren Doğu’da soğuk hava etkisini sürdürmeye devam ediyor. Kayak merkezlerine gidemeyen veya kızakları olmayan çocuklar tatil nedeniyle naylonlarla kayarak renkli görüntüler oluşturuyor. Karda ilk kez yürüyen çocuklar etraflarına şaşkınlıkla bakarken sokakta üşüyen kedileri de gösterdikleri sevgiyle ısıttı.

Meteoroloji 12’nci Bölge Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre, dün gece ölçülen en düşük hava sıcaklıkları sıfırın altında olmak üzere Ardahan’da 22, Erzurum ve Kars’ta 18, Ağrı’da 11, Erzincan’da 9, Muş, Iğdır’da 4 dereceyi buldu.

Kent merkezlerindeki kar kalınlıkları ise Muş’ta 24, Ağrı’da 20, Ardahan ve Erzurum’da 16, Kars’ta 8, Erzincan’da 2 santim ölçüldü. Kayak merkezlerindeki kar kalınlıkları Palandöken’de 87 , Konaklı’da 77, Sarıkamış’ta 72 santimetre oldu.

ÇOCUKLARIN KAR EĞLENCESİ

Son kar yağışıyla birlikte bembeyaz bir örtüye bürünen Kars’ta kar, çocuklar için tam bir eğlence oldu. Kızakları olmadığı için naylon ve diğer aletlerle kayan çocuklar renkli görüntüler oluşturuyor. Yeni yürümeye çıkan bebekler ise kar şaşkınlıklarını uzun süre üzerlerinden atamıyor. Sokak kedileriyle oyun oynayan bebekler bu karlı keyfi doyasıya yaşıyorlar.

Kar, Karslı çocuklar için tam bir eğlence ve tutkuya dönüşüyor. Her kar yağışında kendilerini dışarıya atan çocuklar bin bir türlü oyunlarla karın çileli yüzünü eğlenceye çeviriyorlar. Atalarının, dedelerinin çok eski yıllarda kızakla kaydığı cadde ve sokaklarda şimdi onlar kayıyor. Ama günümüz çocuklarının ne yazık ki kızakları yoktur. Onlar kızak yerine leğen, naylon, muşamba ve benzeri ne bulurlarsa onlarla kayıyorlar. Kentin tarihi dokusunun en iyi yansıdığı Ordu caddesi üzerindeki Vali konağı önünde kızak zevklerini naylonla gideren çocukların kar eğlencesi görülmeye değerdi. Kentin tarihi dokusunda el ele yürüyen çiftler bile çocukluklarını bu görüntüleri izleyerek giderdiler.

Kentte bir yaşını doldurmuş ve yeni yürümeye çıkan bebeklerde aileleri tarafından kar gezintisine çıkarılıyor. Kars şaşkınlıklarını uzun süre üzerlerinden atamayan bebekler, zor da olsa bembeyaz örtüde yürümeye çalışıyor. Bebekler bir süre sonra da yol kenarında gördükleri sokak kedileriyle oynayıp onları sevmekte vakit geçiriyorlar. kha

 

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan KARS MANŞET veya karsmanset.com sorumlu tutulamaz.

Önceki ve Sonraki Haberler