1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Taşlıova’nın Naaşı Kars'a Getirilsin
Taşlıova’nın Naaşı Karsa Getirilsin

Taşlıova’nın Naaşı Kars'a Getirilsin

Karaçanta, Taşlıova’nın Çobanoğlu’nun Yanına Defnedilmesini İstedi...

A+A-

Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, dün yaşamını yitiren Devlet Sanatçısı Merhum Şeref Taşlıova’nın naaşının, Kars’ta ki Asri Mezarlıkta bulunun Aşık Murat Çobanoğlu’nun anıt mezarının yanına defnedilmesi teklifinde bulundu.

Başkan Karaçanta’nın bu önerisi, Taşlıova’nın ailesinin Ankara’da yaşaması ve mezarının kendilerinden uzak olacağı gerekçeyle kabul edilmedi. Karaçanta’nın bu teklifine Taşlıova’nın ailesi teşekkür etti.

Öte yandan Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, Kars’ın gururu devlet sanatçısı, UNESCO’nun yaşayan kültür hazinelerinden Aşık Şeref Taşlıova’ya Allah’tan rahmet, yakınlarına ve Karslılara başsağlığında bulundu.

Karaçanta, yaptığı açıklamada, Taşlıova’nın cenaze törenine katılmak için Ankara’ya gideceğini söyledi. Karaçanta, Taşlıova için yarın Ankara’da Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü önünde resmi devlet törenin ardından Hacı Bayram Veli Cami'nde öğle namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Ankara Bağlum Mezarlığında son yolculuğuna uğurlanacağının bilgisini de verdi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.