1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Süs Eşyaları ile İlgi Odağı Oldu
Süs Eşyaları ile İlgi Odağı Oldu

Süs Eşyaları ile İlgi Odağı Oldu

Arpaçay Bakır İşlemeli Süs Eşyaları ile İlgi Odağı Oldu

A+A-

Ankara Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) Kars-Ardahan-Iğdır Dernekler Federasyonu ve üç ilin Valiliği tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen “Kars-Ardahan-Iğdır Tanıtım Günleri” enkinliğinde Arpaçay standı yoğun ilgi görüyor.

Arpaçay Kaymakamı Faruk Erdem ve Arpaçay Belediye Başkanı Erçetin Altay  ziyaretçilerle yakından ilgilenerek ilçenin tanıtımını en iyi şekilde yapıyorlar.

Arpaçay standında ziyaretçilerin en çok ilgisini çeken bakır işlemeli süs eşyaları oldu.

Arpaçay Kaymakamlığı'nın ve  Kalkınma bakanlığının SODES projesi desteği  ile gerçekleştirdiği, ev geçindirme yükümlülüğü olan ihtiyaç sahibi bayanların öncelikle katıldığı  3 ay süreli bakır işlemeciliği kursları sonunda Arpaçaylı kadınların hünerli ellerinden çıkan süs eşyaları Ankara'daki “Tanıtım Günleri”nde ilgi odağı oldu.

Açılışın ilk iki gününde bakanların, milletvekillerinin, siyasi parti yetkililerinin ve bürokratların ziyaret ettiği Arpaçay standı Cumartesi ve Pazar gününe denk gelen son iki günde Ankaralıların ve hemşehrilerimizin ziyaretçi akınına uğradı.

ARPAÇAYLILAR ÖZLEM GİDERDİ.

Tanıtım günlerinde  Çocuklarıyla Arpaçay standını ziyaret eden Arpaçaylılar, memleket hasretini giderdiler; henüz Arpaçay'ı görme fırsatı bulamayan çocuklarına  Arpaçay'ı anlattılar.

Aşıkların çalıp söylediği, yöresel halk oyunlarının oynandığı, balı, kaşarı, çeçili, kazı, ketesi, kafkas desenli dokuma halıları ve bakır işlemeli süs eşyaları ile dört gün boyunca ilgi odağı olan Arpaçay standında  Arpaçay'ın çalışkan ve genç kaymakamı Faruk Erdem'in görüşlerini aldık.

Arpaçay Kaymakamı Faruk Erdem, bölgede tek olan bakır işlemeciliği ile ilgili şunları söyledi. “Arpaçay bakır işlemeciliğini yaklaşık 9 ay önce kurduk. Kalkınma Bakanlığının desteği ile SODES projesi kapsamında kurduk.  Ham bakırı işleyerek kahve takımı, vazo, tepsi gibi çeşitli hediyelik eşya yapılarak gelir elde edilmesini sağladık.   Sosyal Destek Projesi (SODES)kapsamında,  bu projeden faydalananları geliri olmayan, eşinden ayrılmış, eşi hapiste olan, geçimini sağlamakta zorlanan bayanlardan seçtik. Bayanlar bu işi kendi aile ortamında yapıyorlar. Satıştan elde ettikleri gelir ile ailelerinin ihtiyaçlarını karşılıyorlar. Bakır işlemeciliği bölgede sadece Kars'ta var.  Bu süs eşyaları ham bakırın işlenmesi ile elde ediliyor. Görselliği çok olduğu için talep çok oluyor. Bunun haricinde birde halıcılık kurslarımız var. Kafkas desenli halı dokumacılığına da önem veriyoruz.”

Arpaçay Belediye Başkanı Erçetin Altay'ın da görüşlerini aldık. Erçetin Altay “Tanıtım Günleri”nde Arpaçay Kaymakamlığı ile birlikte Arpaçay'ın organik balını, kaşarını, dokuma halılarını, getirerek burada gelen misafirlere, ziyaretçilere ikramlarda bulunarak sıcak bir ortamda tanıttıklaını ifade etti.

ARPAÇAY'IN BİR SONRAKİ ETKİNLİĞİ DE DUYURULDU.

Arpaçay Kaymakamlığı ve Arpaçay Belediyesi Ankara'daki “Tanıtım Günleri” ne getirdikleri afişlerle Arpaçay'ın Kurtuluşunun 94 yılı etkinliklerini de duyurdular.

2-3 Kasım'da yapılacak olan etkinliğe Arpaçay standını ziyaret eden bakanları, milletvekillerini, siyasi parti yetkililerini ve hemşerilerimizi davet ettiler.

2 Kasım'da “Rahvan At Yarışları” ve  “Ödüllü Fotoğraf Yarışması” yapılacak.

3 Kasım'da sanatçılar Burhan Yıldırım ve Yudum Arpaçay Cumhuriyet Meydanında konser verecek konserde izleyicilere ücretsiz döner, ayran; çocuklara patlamış mısır ikram edilecek. Gece havai fişek gösterileriyle kutlamalar son bulacak.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.