1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Küçük Çatma Kurtuluyor
Küçük Çatma Kurtuluyor

Küçük Çatma Kurtuluyor

Kars Çayının içerisinden geçtiği Arpaçay’ın Küçük Çatma köyünün, yaklaşık 2 bin metre uzunluğundaki çay boyuna dolgu ve çay ıslahı yapılıyor.

A+A-

Devlet Su İşleri ekipleri köyde başlattıkları çalışmalarla çayın geçtiği bölgelere dolgu yaparak taşkınların yaşanmaması için setler oluşturuyor. Çalışmaların kısa bir süre sonra tamamlanmasıyla birlikte köy halkı yıllardan beridir, evlerinin altını oyan Kars Çayının zulmünden kurtulacak. Çayın geçtiği bölge ayrıca ıslah edilecek ve böylece köy halkına daha geniş yaşam alanı da sağlanmış olacak. Yaz aylarının başlamasıyla birlikte de Küçük Çatma köyü yeni çehresiyle yaza merhaba diyecek.

AK Parti Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan, Yunus Kılıç, İl Genel Meclis Başkanı Necati Dallı, Encümen üyesi Cengiz Çobanoğlu, Ak Parti Merkez İlçe Başkanı  ve DSİ Şube Müdürü Serdar Kotan DSİ tarafından hummalı çalışmaların devam ettiği köyde incelemelerde bulundu.

İncelemelerin ardından milletvekilleri Arslan ve Kılıç, DSİ Şube Müdürü Serdar Kotan’dan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

ARSLAN: “DSİ, TÜM KURUMLARIMIZ VE HALKIMIZ İÇİN VAR”

İncelemelerin ardından açıklamada bulunan Arslan, DSİ’nin tüm kurumlarla birlikte tüm vatandaşlarının ihtiyaçlarını gidermek için var olduğunu söyledi. DSİ’nin Kars’ta birçok baraj, taşkın koruma, gölet ve sorumluluk alanına giren birçok proje yapmakta olduğunu da belirten Arslan: “Devlet Su İşleri, kendi alanında birçok işi yaptığı gibi il genelinde bu tip daha küçük ölçekli köylülerimizin ve köylülerin ihtiyacını gidermek adına da her yerde çalışma yapıyor. Özellikle burada kendi iş makineleriyle bir çalışma yaparak yıllardan beridir köyümüzün çaydan kaynaklı sorunlarını gidermek adına çalışmalar yapıyor. Dolayısıyla DSİ’de ki mühendisinden bölge müdürüne özellikle sahada çalışan işçilere ve operatörlere teşekkür ediyoruz. Kendi bölgelerine kendi insanlarına yardımcı olmak adına güzel hummalı bir çalışma yapılıyor.”dedi.

KILIÇ: “KÖY HALKI, ÇAYIN ISLAH EDİLMESİ İLE BİRLİKTE DAHA RAHAT BİR YAŞAM SÜRECEK

AK Parti Kars Milletvekili Yunus Kılıç da, Küçük Çatma’da Kars Çayı boyunda yaklaşık 2 bin metre uzunluğunda yapılan ıslah ve dolgu çalışmalarının önemine değindi.

DSİ’nin yapmış olduğu bu çalışmanın köye ciddi bir katkısının olduğunu da dile getiren Kılılç: “Eski adıyla Küçük Pergit, şimdiki adıyla Küçük Çatma Köyü’nde yıllardan beridir bu sıkıntılar devam ediyordu. Kars Çayı köyümüzün içerisinden geçiyor. Geçtiği zamanda çevresini oyarak ve aynı zamanda yavaş yavaş evlerin altını da oyarak geçiyordu. Bu sorun evlerin dibine  kadar dayanmış hale geldi. DSİ de bunu sorumluluk alanında gördüğü için burada ciddi bir çalışma yaptı. Toplamda 1500-2000 metre civarında ciddi bir dolgu yapılarak çay ıslah ediliyor. Bu çalışma aynı zamanda daha sonra kullanılabilecek alanlarıyla köyümüz daha yaşanılabilir bir hale gelecek ve burara bir nevi taşkın koruma seti yapılmış durumdadır.” Şeklinde açıklamada bulundu.

ÇOBANOĞLU: “HÜKÜMETİMİZİN DESTEKLERİYLE TÜM BİRİMLERİMİZLE ARPAÇAY İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Arpaçay İlçe Encümen Üyesi Cengiz Çobanoğlu da İl Özel İdaresi ve Kaymakamlık olarak ilçenin sorunlarını çözmek için çalıştıklarını söyledi. Merkezi hükümetin katkılarıyla bu türden çalışmaların aralıksız olarak sürdüğünü de belirten Çobanoğlu: “Tabiî ki eksikler her zaman için göze çarpar. Milletvekillerimizin ve hükümetimizin katkılarıyla, özel idare ve tüm kurumlarımız harıl harıl çalışıyor. 8 köyümüzün ek su çalışmaları yapıldı. 4 tane alt yapıyı bitirdik. 3 tane grup yolumuzda büyük çalışmalar var ve onlarda bitmek üzere. 2015 programında bulunan 2 köyümüzün hiç duyu olmadığı için kaynak bulamıyorduk. Birisinin kaynağını Meliköyün kaynağını bulduk Akyaka’dan 2015 programına alacağız. Koç Köyü grup yolunun alt yapısı bitti. 10 km sıcak asfalt için ihale yapacağız.” Dedi.

MUHTAR, DEVLETE TEŞEKKÜR ETTİ

Köy Muhtarı Mustafa Kaya’da Köylerinde yapılan çalışmalar nedeniyle tüm köy halkının memnuniyetlerini dile getirerek: “Köyümüzde ciddi bir çalışma var. Çay köyümüzün tüm alt kısmını oymuştu su. Evlerimizin yıkılması söz konusuydu. Bu durumdan çok memnunuz. Devletimiz hiçbir şeyi esirgemiyor. Daima çalışıyor. Ne zaman hangi kuruma başvursak, yok demiyorlar. Çalışmalarını yapıyorlar, görevleri neyse yapıyorlar. Allah devletimize ve milletimize zeval vermesin. Bizleri köyümüzde ziyaret eden milletvekillerimize de teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.