1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kars’tan Çanakkale’ye tarihi yolculuk
Kars’tan Çanakkale’ye tarihi yolculuk

Kars’tan Çanakkale’ye tarihi yolculuk

Kars Emniyet Müdürlüğü’nce uygulanmakta olan ÇOGEP (Güvenli Hayat ve Güvenli Gelecek İçin Çocuk ve Gençlerin Sosyal Koruma ve Destek Programı) projesi kapsamında, Kafkas Üniversitesi öğrencilerine yönelik gezi düzenlendi.

A+A-

Emniyet Müdürlüğü ile Kafkas Üniversitesi Rektörlüğünün işbirliğiyle, bu yıl ikincisi gerçekleştirilen “Beyaz Hüzünden Çanakkale’ye Yolculuk” isimli projeyle, daha önce tarihi yerlerimizi görememiş üniversite öğrencileri için gezi programlandı. Konya ilinin tarihi yerleri, Çanakkale şehitliği ve Anıtkabir’i görmeleri, gençlerin tarihi ve kültürel bilgilerinin arttırılması ve milli-manevi birlik ve beraberlik duygularının geliştirilmesine katkı sağlanması amaçlandı.

Bu bağlamda, 19 Ekim 2014 tarihinde Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü bahçesinde toplanılarak saat 09:30’da uğurlama töreni yapılıp yola çıkıldı,

20 Ekim 2014 tarihinde Konya’da Mevlana Müzesi ve 80 Binde Devri Alem Parkı gezildi,

22 Ekim 2014 tarihinde Çanakkale’de Çanakkale Savaşları genel bilgileri, rehber eşliğinde anlatılarak Şehitlik ziyaret edildi,  23 Ekim 2014 tarihinde Ankara’da Anıtkabir ziyaret edilirken, 24 Ekim 2014 tarihinde ise gezi kafilesi Kars’a döndü.

Gezi programı, öğrenciler tarafından büyük beğeni ve memnuniyetle karşılandı. Konya Mevlana Müzesi, Çanakkale Şehitliği ve Anıtkabir’i görmenin her zaman hayalleri olduğunu, ülke ve millet olarak var oluş mücadelesi vermiş olduğumuz Çanakkale savaşının yapıldığı mukaddes toprakları gezip gördükleri için çok mutlu olduklarını belirten öğrenciler, kendilerine bu imkanı sağlayan İl Emniyet Müdürlüğü’ne ve Kafkas Üniversitesi Rektörlüğü’ne teşekkürlerini ilettiler.

Emniyetten yapılan açıklamada ise, “İl Emniyet Müdürlüğü olarak geleceğimizin teminatı olan gençlerimize, eğitim hayatlarında başarılar dileriz.” denildi.

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.