1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Karsspor Torulspor’u yendi
Karsspor Torulspor’u yendi

Karsspor Torulspor’u yendi

Karsspor 1 Torulspor 0

A+A-

Bal Liginde mücadele eden Karsspor, kendi evinde Gümüşhane ekibi Torulspor’u tek golle geçerek ikinci galibiyetini aldı.

Maçın başlama düdüğü öncesi dün aramızdan ayrılan Merhum Devlet Sanatçısı Şeref Taşlıova için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

İlk maçını deplasmanda Bulancakspor’u 4 - 0 ile geçen Karsspor’u tek golle galibiyete taşıyan 9 numaralı formasıyla Atilla oldu. Maçta Torulspor’un sayısız şutlarını çıkaran kaleci Güven ise takımına ve taraftarlarına ‘Güven’ verdi.

KALECİ GÜVEN ‘GÜVEN’ VERDİ

Güneşli ve futbol oynamaya son derece müsait bir sahada oynanan maçın ilk yarısı golüz geçilirken, maçın ikinci yarısı ise yoğun sağanak yağış altında başladı. İlk yarısı daha çok orta sahada geçtiği ve Karsspor’un bir şutunun da direkten döndüğü maçta, misafir takım Torulspor, zaman zaman Karsspor kalesini zorladı. Rakip takımın şutlarına ise kaleci Güven geçit vermedi. İlk yarıda tek sarı kartın gösterildiği maçın ikinci yarısında ise her iki takımın oyuncuları 2’şer sarı kart daha gördü.

SAĞANAK YAĞIŞ GEÇİT VERMEDİ

Yoğun yağışa rağmen takımını yalnız bırakmayan Karssporlu taraftarların coşkusu maç boyunca ve maç sonunda da devam etti. Maçın son düdüğü yaklaştıkça taraftarın coşkusu da takımı kazanması için motive etti. Maçın sonu yaklaştıkça Karsspor Başkanı Muharrem Yıldız ve yöneticileri ile birlikte taraftarlar takımlarını bir an olsun yalnız bırakmadı. Taraftarın tam desteğini arkasında bulan takımımız Karsspor, maçın sonlarına doğru ataklarını daha da sıklaştırdı. Sahada topu sürmenin bile neredeyse imkansız hale geldiği 82’inci dakikada ise Karsspor, 9 numaralı formasıyla Atilla’nın attığı tek golle maçı kazanmasını bildi. Karsspor’un galibiyet golü ile sahada ve tribünlerde coşku doruğa ulaştı. Sahada zaman zaman futbolcular arasında gergin anların yaşanmasına rağmen Karsspor ikinci galibiyetini alarak puanını 6’ya çıkardı. Maçın hakeminin son düdüğü ile birlikte tüm futbolcular, taraftarlar ve Başkan Muharrem Yıldız galibiyet sevincini hep birlikte doyasıya yaşadı.

Karşılaşmada Vali Günay Özdemir, Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, Emniyet Müdürü Ercan Çakmak, İl Müftüsü Mehmet Genç, Defterdar Hüseyin Savan, Gençlik ve Spor İl Müdür Gürsel Polat da takımlarında tribünde destek verdi.

YILDIZ, FUTBOL SEVGİ VE KARDEŞLİK ÜZERİNE KURULMUŞ BİR SPOR DALIDIR

Maç sonunda ise Karsspor Başkanı Muharrem Yıldız, gazetecilere yaptığı açıklamada ilk maçı deplasmanda oynadıkları için bu maçın kendileri için bir imtihan olduğunu belirterek takımın ilk kez kendi saha ve seyircisi önünde oynadığını söyledi.

İkinci yarısı yoğun sağanak yağış altında oynanmasına rağmen gergin bir maç oynamalarına rağmen kazanmasını bildiklerini de dile getiren Başkan Yıldız: “Maçta tansiyon ve heyecan oldukça yüksekti. Bu durumu önümüzdeki maçlarda telafi edeceğiz. Futbol sevgi ve kardeşlik üzerine kurulmuş bir spor dalıdır. Maç boyunca tribünlerde heyecan ve coşku doruktaydı. Bunun nedenine Kars halkı uzun yıllardan beridir takımına uzaktı. Mutluyuz. Emeği geçen her kese ve futbolcularıma teşekkür ediyorum.

KÜFRÜN OLMADIĞI MAÇLAR OYNAMAK İSTİYORUZ

Bundan sonraki maçlarda küfrün ve hakaretin olmadığı maçlar oynamak istediklerini de ilan eden Başkan Yıldız: “Daha önce de çağrıda bulunduğum gibi maçlarımıza bayanların ve çocukların da gelmesini ve takımlarında destek vermelerini istiyoruz. Bu nedenle de taraftarlarımızın asla küfür etmemeleri gerekmektedir ki bayanlar ve çocuklar da maçlara gelsinler. Bu ricamı bir kez daha sevgili taraftarlarımıza iletiyorum. Taraftarlarımız aileleri ile birlikte maçlara gelsinler. Karsspor doğru yolda ve emin adımlarda 3. Lige gidiyor. Bu başarıyı hep birlikte yakalayacağız bizler de Karslılara verdiğimiz sözü tuttuk. İlk iki maçımızı da kazanarak ilerlemekteyiz. Bizler Kars halkı, başta Valimiz ve Belediye Başkanımız olmak üzere, yönetimimiz, futbolcularımız ve basınımız ile birlikte Karsspor’u 3. Lige hep birlikte taşıyacağız.” Şeklinde açıklamada bulundu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.