1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Başkan'dan Durum Değerlendirmesi
Başkandan Durum Değerlendirmesi

Başkan'dan Durum Değerlendirmesi

Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta’nın 4 aylık değerlendirmesinde orta çıkan manzara şaşırttı.

A+A-

Başkan Karaçanta yaptığı 4 aylık değerlendirmede Karslıların belediyeyi ‘hizmet veren bir kurum değil’, ‘istihdam alanı’ olarak olarak gördüklerini belirtti.

Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, göreve talip olduklarında projelerle Karslılaraın karşısına çıktaıklarını, belediyeyi kazandıktan sonra zamanlarının büyük çoğunluğunun çocuklarına ve kendilerine iş isteyen vatandaşlarla geçirdiklerini, vatandaşlara zamanlarını ayırdıklarından dolayı hayata geçirmek istedikleri projelere yeterince zaman ayıramadıklarını söyledi.

Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta; “Geride bıraktığımız yaklaşık 4 aylık görev süresince en çok uğraştığımız ve zorlandığımız konu “işsizlik” sorunudur. Durum gerçekten hiç iç açıcı olmamakla birlikte bizde imkanlar dahilinde elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Vatandaşlarımızın belediyeyi bir hizmet kurumu olarak değil, “istihdam alanı” olarak görmesi de ayrıca düşündürücüdür. Yıllardan beridir alışılagelmiş bu zihniyet gerçekten bizi de çok yormaktadır. Ne yazık ki bizlerde Belediye’yi devraldığımızdan beridir bu konularda çok zorlanmaktayız ve zamanımızın büyük bir bölümü bu konulara ayırmak zorunda kalmaktayız. Dolayısıyla asli yapmamız gereken hizmetlere yoğunlaşamamaktayız. Kars için kurduğumuz hayallerimiz ve hayata geçirmeyi planladığımız projelerimize zaman ayıramamaktayız” dedi.

Karslılara seslenen ve zaman isteyen Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta; “Bu konuda sevgili hemşerilerime sesleniyorum; bizlere zaman verin. Zaman verin ki asli görevlerimizi yapıp; Kars'ı gerçekten yaşanabilir, istihdam olanakları için alt yapı hizmetleri tam güzel bir şehir yapalım. Kars’ımız gerçek bir şehir havasına bürünsün ki gelen yatırımcılarda düşüncelerini uygulamaya dönüştürsün. Uygulamaya da dönüştürsün ki yeni "İstihdam Alanları" oluşsun.Bu vesileyle de tüm yatırımcı kuruluşları şehrimize yatırım yapmaya davet ediyorum. Belediye olarak her türlü teknik desteği vereceğimizi belirtmek istiyorum. Belediyelerin vatandaşların gözünde "İstihdam Alanı" olarak görünmesinin en temel sebebi geçmişten beridir kurumun bu çıkarlar doğrultusunda hareket ettirilmesidir. Bunun neticesinde şehrimiz doğru düzgün hizmet almamanın yanında; Kars Belediyesinin ekonomik durumu herkesin malumudur. Yıllara dayanan borç yükünün yanı sıra, kurumun ekonomik anlamda itibarının zedelendiği de aşikardır” diye konuştu.

Karslı esnafın belediyenin adını duyduğunda mal vermediğine dikkat çeken Başkan Karaçanta, “Bugün Kars esnafı diğer resmi kurumlara mal verebilmek için; iş yapabilmek için birbiriyle yarışırken; belediyenin adını duyan esnaf alışverişe sıcak bakmamaktadır. Bunun neticesinde de görüyoruz ki belediye Kars Esnafını bırakıp şehir dışından alışveriş yapmıştır. Buradan Kars Esnafına sesleniyorum; bizler şehrimiz esnafını bırakıp il dışından ticaret yapmak istemiyoruz. Bize mal vermekten çekinmeyin. Daha yaşanabilir bir Kars için bizler elimizi taşın altına soktuk; halkımızdan da isteğim bize biraz zaman vermeleri ve bizim çalışmalarımızı anlayışla karşılamalarıdır.Bu konuda şehrimizde istihdam sağlayacak olan özel müteşebbislere de her türlü desteği sağlayacağımızın bilinmesini istiyorum. Bu sebeple de özel yatırımcı kuruluşları şehrimize yatırıma davet ediyorum” şeklinde konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.