PROFESÖR OLSAN NE GÜZEL OLUR

Okulun çok amaçlı salonunda gerçekleştirilen söyleşiye eğitim hayatını anlatarak başlayan Dekan Prof. Dr. Karahan,  akademisyen olmasına babasının bir sözünün sebep olduğunu şu kelimelerle ifade etti: "Bir gün babam zannedersem bir profesör ile sohbet etmiş olacak ki, ondan çok etkilenmiş ve o gün bana ´Kızım profesör olsan ne güzel olur´ demişti. İşte bu söz benim akademisyen olmamı sağlayan etkenlerin ilkidir. Aynı zamanda üniversitede edebiyat öğretmenim ´senden güzel akademisyen olur´ diyerek beni teşvik etmişti. Benim de hep akademisyen olma hayalim vardı. Ve akademisyen olmaya karar verdim." 

EĞİTİM HAYATINDA 5 ANA KRİTER

Eğitim hayatı süresince beş temel üzere odaklandığını dile getiren ve öğrencilere bu kriterleri tek tek açıklayarak öneren Prof. Dr. Karahan bu beş temel kriteri şöyle listeledi: Okuma becerisi kazanmak, okuduklarını hayata transfer etmek, motor becerileri kazanmak, iletişim becerileri kazanmak, toplumun değişik kesimlerini tanımaya çalışmak

AKADEMİSYENLİK PROFESYONEL ÖĞRENCİLİK DEMEK

Akademisyen olmak isteyen öğrencilerin sürekli öğrenme ve çalışmaya ihtiyacı olduğunu vurgulayan Prof. Dr.  Karahan, "Bir anlamda akademisyenlik profesyonel öğrencilik demektir" dedi.

BİR MESLEĞE YÖNELMEDEN ÖNCE KENDİNİZİ TANIYIN

Öğrencilere mutlu olacakları bir mesleği seçmelerini dile getiren Dekan Karahan, "Mesleğinizi seçmeden önce kendinizi tanıyın. Neleri yapabileceğinizi, nelerden hoşlandığınızı, neleri yaparken mutlu olduğunuzu sorgulayın." dedi.

HAYATTA HER ŞEY MÜKEMMEL OLMAYACAK

Hayatımızda her şeyin mükemmel olmayacağını söyledikten sonra; öğrencilere içsel motivasyonlarını sahip olmadıkları şeylere bağlayarak bozmamalarını, sahip oldukları şeylerle maksimum başarı elde etmeleri tavsiyesinde bulunarak, "Olanaklarınızı da olanaksızlıklarınızı da büyütmeyin. Sahip olduklarınız bir anda yok olabilir" dedi.

HAYAL GÜCÜNÜZÜ ÖLDÜRMEYİN

Öğrencilere dürüst olmalarını ve hayal güçlerini öldürmemelerini söyleyen Prof. Dr. Karahan, "2030´dan sonra Dünya´ya yapay zeka hakim olacak. Hepimiz, özellikle sizler dijital okur yazarsınız. Fakat bu durum sizler için yeterli olmamalı. Elinizdeki imkanlarla bir şeyler üretin. Kodlama eğitimi alın. Eğitiminizi asla ihmal etmeyin" dedi.

İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ PLAKET TAKDİM ETTİ

Söyleşinin ardından öğrencilerin sorularını cevaplayan Prof. Dr. Firdevs Karahan´a İlçe Milli Eğitim Müdürü Sabri Doğan tarafından teşekkür edilerek plaket takdim edildi.