VEFAT HABERLERİZİYARETÇİ DEFTERİKÜNYEİLETİŞİM
   

KARI KOCANIN BİR KLASÖR BYLOCK KONUŞMASI ÇIKTI

22 Eylül 2017

.........................

Bolu'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) ilişkin 2 davada, "Silahlı terör örgütü üyeliği" suçlamasıyla 3 sanığın yargılanmasına başlandı. Yargılanan bir çiftin tüm görüşmelerini ByLock üzerinden yaptığı belirlendi. Çiftin tam bir klasör konuşma kaydı çıktı. Mahkeme Başkanı Seyfi Han, tutuklu sanık Şenol Öztürk'e tarih vererek by lock konuşmalarını sordu, diğer sanıklar gibi “By Lock kullanmadığım için haberim yok” dedi. Şahsın cemaat evlerinde Salih kod adını kullandığı belirtildi. 

Bolu  Ağır Ceza Mahkemesindeki ilk duruşmada, tutuklu yargılanan Şenol Öztürk ile eşi tutuksuz sanık Sabriye Öztürk ile avukatı hazır bulundu. Isparta'da, eğitim gördüğü esnada FETÖ'nün Bölge Talebe Mesulu (BTM) olduğu ve örgütün gizli haberleşme uygulaması ByLock'u kullandığı iddia edilen Şenol Öztürk hakkındaki suçlamaları diğer sanıklar gibi reddetti.

TAM BİR KLASÖR KONUŞMA DÖKÜMÜ

Mahkeme heyeti Öztürk ve eşinin ByLock dökümlerinin mahkemeye ulaştığını belirtti. Mahkeme Başkanı Seyfi Han, Öztürk çiftinin ByLcok dökümlerinin bir klasör olduğunu ifade ederek, ellerine ulaşan ByLock dosyaları arasında arasında en fazla kayıt olan dosyanın Öztürk çiftine ait olduğunu belirtti. Han, Öztürk çiftinin kendi aralarındaki haberleşmeyi bile ByLock üzerinden yaptığının görüldüğünü de sözlerine ekledi.

TANIK CEMAAT EVLERİNDE GÖREV YAPTIĞINI SÖYLEDİ

Tanık olarak Ağrı Cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) vasıtasıyla duruşmaya katılan K.C.Ç. ise Şenol Öztürk'ü öğrenci olduğu dönemde tanıdığını ifade ederek, "Ben öğrenci iken Şenol Öztürk, cemaat evlerinden sorumlu bölge abisiydi. Bu nedenle kendisiyle tanıştım. Şenol Öztürk BTM olarak görev yapıyordu ve 4-5 tane evden sorumluydu." dedi.

KOD ADI SALİH

Duruşmaya Isparta'dan katılan tanık H.G ise, kendisinin bir dönem cemaat evinde kaldığını belirterek, "Şenol Öztürk'ü 'Salih' ismiyle tanıyordum. Aslen Bolulu olan Salih mekatronik bölümünde öğrenciydi ve evlerden sorumlu BTM idi. Salih, 'Valide' kod adli evde kaldığım esnada eğitim desteği için eve gelen öğrencilerin askeri okullara yönlendirmemi söylemişti." diye konuştu.

MAHKEME BAŞKANI TARİH VEREREK YAZIŞMALARI SORDU, O REDDETTİ

Mahkeme başkanı SLH ismiyle ByLock kullanıcı olan Şenol Öztürk'ün 20 Ocak 2016 tarihinde yaptığı bir yazışmayı okuyarak, yazışmanın doğru olup olmadığını sordu. Öztürk ByLock kullanmadığı için yazışmadan haberdar olmadığını iddia etti.

SABRİYE ÖZTÜRK DE REDDETTİ

Mahkeme heyeti ByLock kayıtlarının çözümlenmesi ve Bilgi Teknolojileri Kurumu'nun (BTK) telefon yer tespitlerini göndermesinin beklenmesi için duruşmayı 21 Kasım tarihine erteledi.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
     Yorum yazın
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
Web Hosting - Domain
EN ÇOK OKUNANLAR
VİDEO HABERLER
İzzet Baysal Caddesi Güler 2 İşhanı Kat 1 No-41 BOLU   Tel: 0532 709 63 26
© 2011 Tüm hakkı saklıdır. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.