Emirdağ Belediye Başkanı Uğur Serdar Kargın, "Anadolu´nun kapılarını açan, bu toprakları bize yurt yapan Malazgirt Zaferinde ve bu topraklardaki varlığımızı bir kez daha perçinleyen Kurtuluş Savaşına son noktayı koyan 26 Ağustos Büyük Taarruz Şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum" dedi.

 

Başkan Kargın,  Malazgirt Zaferinin 945´nci, 26 Ağustos Büyük Taarruz´un 94´ncü yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Emirdağ Belediye Başkanı Uğur Serdar Kargın, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Türk milleti olarak 26 Ağustos 1071 gününde, düşman karşısında birlikte hareket ettik, Anadolu topraklarını yurt edindik. 26 Ağustos 1922´de düşman karşısında yine birlikte hareket ettik ve Anadolu topraklarındaki varlığımızı perçinledik. Milli birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz günümüzde de iç ve dış terör örgütleri karşısında yine Türk Milleti birlikte hareket etmeyi başarmıştır. Birlikte olduğumuz zaman Türk Milletini yıkacak, parçalayacak bir güç yoktur. Bu duygu ve düşüncelerle Anadolu´nun kapılarını açan, Sultan Alparslan ve kutlu askerlerini, bu topraklardaki varlığımızı bir kez daha perçinleyen Kurtuluş Savaşına son noktayı koyan Mustafa Kemal Atatürk ve şanlı askerlerini, bu vatan için canlarını gözünü kırpmadan veren tüm Şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum."