Afyonkarahisar Belediyesi ile İHH Afyonkarahisar İl Temsilciliği işbirliğiyle yetim çocuklar için düzenlenen ‘Kardeşlik İftarı’ programı Vali Hakan Yusuf Güner’in katılımıyla gerçekleştirildi.
Belediye Sosyal Tesisleri’nde bu yıl ikincisi düzenlenen iftar programına Vali Hakan Yusuf Güner’in yanı sıra Milletvekili Remziye Sıvacı, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, AKÜ Rektörü Mustafa Solak, İHH Afyonkarahisar İl Temsilcilisi Ahmet Ertürk, davetliler ve yetim çocuklar katıldı.
Programın başında bir konuşma yapan İHH Afyonkarahisar İl Temsilcilisi Ahmet Ertürk, geçen yıldan itibaren her Ramazan ayının 15. gününün Dünya Yetimler Günü olarak belirlendiğini, bu vesileyle bugüne özel olarak çeşitli etkinlikler düzenlediklerini söyledi. Yine bugüne özel olarak, ilimizde 638 yetim-öksüz ve ihtiyaç sahibine bayramlık kıyafet alındığını belirten Ertürk; “Biz misak-i milli sınırları içerisinde değil, nerede bir mazlum varsa kimlik sormaksızın onun yanındayız. Bizim amiral gemimiz yetim sponsorluklarıdır. Şu anda dünya üzerinde 69 bin yetime aylık 100 TL ile sponsorluk yapıyoruz” dedi.
Daha sonra Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından söz alan Vali Hakan Yusuf Güner; “İnsani Yardım Vakfı ve Afyonkarahisar Belediyemizin işbirliği ile düzenlenen bu anlamlı etkinlikte sizlerle birlikte olmanın büyük bir mutluluğunu duyuyoruz. Hepinizin bildiği gibi insanların en merhametlisi, en adaletlisi, en vasıflısı muhtaç insanları kollayan, onlara merhamet ve muhabbetle yaklaşan insanlardır. Aslında bunun bizim dinimizde çok büyük bir yeri olmasına rağmen bu sadece dinin değil insan olmanın da hepimize ve herkese yüklediği bir görevdir. Afyonkarahisar sadece mübarek ramazan vesilesi ile değil hayırseverleri, iş adamları, zengin olanı, orta gelirli olanı, sivil toplum kuruluş temsilcisi, kurum ve kuruluşları, yerel yönetimleri, sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları gibi toplumun bütün hücrelerine işleyen kurum ve kuruluşlarla her zaman rüştünü ispat etmiştir. Ben Afyonkarahisar’da böyle güzelliklere, böyle iş birliklerine şahit olmaktan dolayı çok mutluyum. Bu işlerin bu hizmetlerin el ele gönül gönüle verilmesi için büyük bir seferberlik içerisinde çalışan belediyelerimize, sivil toplum kuruluşlarımıza, sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarımıza ve tüm hayırsever iş adamlarımıza ve mahallelerde komşularını gözeten bütün Afyonkarahisar’lı kardeşlerime en kalbi şükranlarımı sunuyorum. Cenab-ı Allah birliğimizi, dirliğimizi, ezanımızı, bayrağımızı kaim eylesin diyorum. Hepinize afiyet olsun diyorum, sağ olun var olun.”dedi.
İftar yemeğinin ardından, Hacivat-Karagöz gösterisi sahnelenen programda, yetim çocuklarına çeşitli oyuncaklar dağıtıldı.