Trabzon Ortahisar Belediyesi’nin organize ettiği ve Gazeteci Ahmet Külekçi’nin desteklediği hamsi festivalinde tam 8.5 ton hamsi tüketildi. El ele horonlar oynandı. Belediye Bşakanı Ahmet Metin Genç, ‘Bizi bölmeye kimsenin gücü yetmez’ dedi.

Kızıltepe De Trabzon’a Gelecek

Mardin Kızıltepe’nin yöneticileri ve halk Trabzon ekibine büyük bir misafirperverlik gösterdi. Önümüzdeki günlerde Kızıltepeliler de benzer bir festivali Trabzon’da organize etme kararı aldı.

Ortahisar Belediyesi'nin Mardin'in Kızıltepe Belediyesi ile ortaklaşa düzenlediği Hamsi Festivali renkli görüntülere sahne oldu. Festival için Mardin'e hareket Ortahisar Belediyesi heyeti, Kızıltepe Havalimanı'nda Kızıltepe Belediyesi yetkilileri tarafından karşılandı.
 
 Ortahisar heyeti Mardin Kızıltepe Kaymakamı Ahmet Odabaşı ile Mardin Valisi Mustafa Yaman'ı ziyaret ederek plaket takdim etti. Ortahisar Belediyesi Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, Mardin Kızıltepe Belediye Başkan Vekili Ahmet Odabaş ile engelli vatandaşlara araç gereç dağıtımı yaptı. Engelli araçlarına kavuşan vatandaşlardan bazıları gözyaşlarına boğularak Ortahisar Belediyesi'ne yardımlarından dolayı teşekkür etti.
 
"Birlik ve beraberliğimiz pekişti"
 
Vatandaşlara engelleri aracı dağıtan Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, bu tür etkinliklerin Türkiye'nin birlik ve beraberliğine katkı sağlayacağına vurgu yaparak sözlerini şöyle sürdürdü: Ülkemizin en güzel ilçelerinden bir tanesindeyiz. İlk önce geldiğimiz andan itibaren görmüş olduğumuz hüsnü kabul nedeniyle sayın valimize, kıymetli kaymakamımıza ve bütün mesai arkadaşlarına teşekkür etmek istiyorum. Ülkemizin her tarafında birliğimizi, beraberliğimizi pekiştirmek adına Ortahisar Belediyesi olarak Kızıltepe Belediyesi ile müşterek bir çalışma yapmayı düşündük. Bu çalışmaya bizi teşvik eden de Mardin Kızıltepe Trabzonsporlular derneğidir. 2014 yılında belediyemizi ziyaret etmişlerdi. O süreci taşıdık, geliştirdik ve bugünlere kadar geldik. 8 ton hamsi ve 800 Vakfıkebir ekmeğiyle beraber buraya geldik. Çok güzel bir örnek çalışma olacağını düşünüyorum. Ülkemizin birlik ve beraberliğine hizmet eden güzel bir örnek olacak. Son gelişen uluslararası konjonktürü dikkate aldığımızda ülkemizin her zamankinden daha çok birlik ve beraberliği ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Ve bu topraklarda her zamankinden daha fazla güçlü olmamız gerektiğinden hareketle bu birliktelik ve dayanışmaya ruhuna katkı yapmak istedik.  Bu vesileyle de geçtiğimiz hafta kutladığımız engelliler haftası nedeniyle engelli vatandaşlarımızın sosyal yaşama katılımını sağlamak için böyle bir etkinlik düzenledik. Ülkemizin doğusu ve batısı kuzeyi güneyiyle birlik, beraberlik ve eşitlik içinde yaşamasını sağlayan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür ediyorum.
 
"Kaymakam Ortahisar'a Teşekkür Etti"
 
Engelli araç dağıtımında konuşan Kızıltepe Belediye Başkan Vekili Ahmet Odabaş, ise Kızıltepe'de 3529 üyesi bulunan Mardin Kızıltepe Trabzonspor Derneği'nin kendisini çok şaşırttığını belirterek, " Mardin'e geldiğim zaman burada 3200 üyesi bulunan Trabzonsporlular Derneği'nin olduğunu öğrenince çok şaşırmıştım. Ortahisar Belediyesi ile birlikte Hamsi Festivali düzenliyor olmaktan gayet mutluyuz. Buraya gelen Ortahisar heyeti 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında engelli vatandaşlarımıza çeşitli araç ve gereç yardımı yapacaklar. Bundan dolayı kendilerine çok teşekkür ediyorum." diye konuştu. AK Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu da, "Trabzon yine farkını gösterdi ve kardeşliğimize sımsıkı yapıştı. Bunun da devamını getiriyor. Hamsi Mezopotamya’ya geldi ise bu kardeşlik artık yıkılmaz." ifadelerine yer verdi. Etkinliğe katılan Trabzon AK Parti Milletvekili Salih Cora ise Türkler ile Kürtlerin bu coğrafyada yüzyıllardır kardeşçe yaşadığını belirterek, "Kardeşlik ve dostluk bağlarımız o kadar güçlü ki kimsenin bu bağları koparmaya gücü yetmiyor. Ne yapsalar boş. Hangi oyunu oynarlarsa oynasınlar, hangi hileyi kurarlarsa kursunlar bizi bölemediler. Bundan sonra da bölemeyecekler." dedi. İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy konuşmasında, "Trabzon bir mozaik, Mardin’e el verdi. Mardin bu eli güçlü tuttu ve artık bırakmıyor. Bu işin sahibi sayın Ahmet Külekçi'ye, Mardin Kızıltepe Trabzonspor Dernek Başkanı İbrahim Aydın'a teşekkür ediyorum. Bu kardeşliğimizi kimse bozamayacak." cümlelerine yer verdi. Konuşmaların ardından Karadenizli Sanatçı Sinan Yılmaz'ın söylediği türkülerle coşan vatandaşlar festivalin keyfini çıkardı.

KIZILTEPE/TAKA
 

Editör: TE Bilisim