KARDEŞLİK ANLAŞMASI İPTAL

Alanya'nın, Avusturya'da bulunan Kardeş şehri Schwechat sınırları içinde ki Viyana Havalimanı'nda yaşanan ikinci pano krizi bardağı taşırdı.

KARDEŞLİK ANLAŞMASI İPTAL

Alanya'nın, Avusturya'da bulunan Kardeş şehri Schwechat sınırları içinde ki Viyana Havalimanı'nda yaşanan ikinci pano krizi bardağı taşırdı.

16 Ağustos 2016 Salı 00:37
 KARDEŞLİK ANLAŞMASI İPTAL
Alanya'nın, Avusturya'da bulunan Kardeş şehri Schwechat sınırları içinde ki Viyana Havalimanı'nda yaşanan ikinci pano krizi bardağı taşırdı. Haber Alanya olarak başta Bakanımız Çavuşoğlu olmak üzere vatandaşların tepkilerini dile getirmiş ve kardeş şehir anlaşmasının bitirilmesi çağrısında bulunmuştuk. Bu çağrıya duyarsız kalmayan Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, "Schwechat Belediye Başkanı kendi şehrindeki bir yazıyı kaldırtamıyorsa bıraksın o başkanlığı. Biz Alanya olarak Schwechat şehri ile kardeşlik anlaşmamıza son veriyoruz" dedi.

ÇAĞRIDA BULUNMUŞTUK
Geçtiğimiz haftalarda Alanya'nın kardeş şehri sınırlarında bulunan Viyana Schwechat Uluslararası Havalimanı'ndaki ekranda 'Türkiye tatili sadece Erdoğan'a destek demektir' haberi yayınlanmıştı. İkinci skandalda ise 'Türkiye, 15 yaş altı çocuklarla cinsel ilişkiye izin veriyor" başlıklı haber havaalanı panolarında yayınlanmıştı. Her iki skandalda Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun girişimleri sonucu kaldırılmış ve gazetemizde yayınlanmıştı. Son rezaletin ardından Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel'e çağrıda bulunarak tepkileri dile getirmiş, kardeşlik anlaşmasının iptal edilmesi çağrıısnda bulunmuştuk.

BAŞKAN YÜCEL SERT KONUŞTU
Başkan Yücel, gazetemize yaptığı açıklamada havaalanına yazılan her iki yazınında kabul edilemez olduğuna dikkat çekerek, "İlk rezaletin ardından sözde kardeş şehri Schwechat Belediye Başkanı Karin Baier ile yazışmalarda bulunmuş ve bunun tekrarlanmamasını istemiştik. Hatta oraya yapacağımız ziyarette bu konuları da görüşecektik. Ancak ikinci pano rezaletinin ardından Schwechat'e gitmeme kararı alındı. Eğer şehrin emini olan seçilmiş bir belediye başkanı sınırları içinde bulunan havaalanında ki yazıyı kaldırtamıyorsa bıraksın o koltuğu, bıraksın o başkanlığı. Bu kişilerle kardeşlik anlaşmasını yenilemenin de bir anlamı yok. Kesin bitiriyoruz. İlk belediye meclis toplantısında da bunun kararını alacağız. Kardeşlik protokolünü tek taraflı iptal ediyoruz" dedi.
Son Güncelleme: 16.08.2016 00:39
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81